dinsdag 6 november 2012

WAAR IS HET BOEK VAN MAAIKE?

Het is een keer wat anders, meestal hangen er posters van weggelopen katten op lantaarnpalen. Of van andere huisdieren, verloren of gevonden. Maar hier is iemand d'r boek kwijtgeraakt en die wil ze dolgraag terug. "Ik ben dit boek ergens vergeten maar ik weet niet meer waar. Ik wil het heel graag uitlezen."
Het boek heet 'Voor ik ga slapen' en de ateur heet SJ Watson. Nooit van gehoord maar het schijnt een spannend boek te  zijn: Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen opnieuw gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al tweeëntwintig jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze echter dat Ben haar niet alles vertelt. Lees hier en ook de recensies.
Er staat een 06-nummer op de poster en de naam Maaike. Ik heb het nummer geprobeerd te bellen maar er werd niet opgenomen. Ongevraagd wil ik haar graag een handje helpen, wie heeft dit boek gevonden? Beijumnieuws@online.nl
Het boek maakt nieuwsgierig: Een vrouw wordt wakker in een vreemd bed, naast een vreemde man. Ze neemt aan dat ze daar stomdronken is terechtgekomen en besluit er zo snel mogelijk vandoor te gaan. Tot ze in de spiegel kijkt. 'Het gezicht dat me aankijkt is niet van mij (…). Ondanks de kraaienpootjes zie ik dat het mijn ogen zijn. De persoon in de spiegel ben ik, maar dan twintig jaar te oud.' Stap voor stap worden we op de hoogte gebracht van het leven van hoofdpersoon Christine, wat uiteindelijk leidt naar een ontknoping die de lezer pas heel laat ziet aankomen.
(De posters hangen rond het Winkelcentrum Beijum)

3 opmerkingen:

Dineke zei

Het is een leuk boek, heb hem ook gelezen, maar volgens mij is deze poster duurder dan een nieuw boek ?!?

Dineke zei

Ik denk nu dat ik last had van een gevalletje gezichtsbedrog, de poster is niet zo groot als ik dacht :)

Giuliano zei

De bieb is ook niet duur hoor!
En de film memento lijkt op dit verhaal, is dagfilm.