vrijdag 9 november 2012

FLIP KLATTER IS JARIG

Gistermiddag omstreeks vier uur ontwaarde ondergetekende een bekende Beijumer verschijning op marktplein Beijum West. Dat is lang geleden, Flip Klatter, wat doe je hier en waarom heb je een taart bij je? "Ik ga een keer in de week bij een vriend van me in Beijum eten en de taart heb ik gekocht omdat ik morgen 53 jaar oud wordt." Beijumers die langer in de wijk wonen kennen hem waarschijnlijk wel. Hij was in de negentiger jaren van de vorige eeuw de oprichter en beheerder van wat ooit een échte Bezoekerscentrum voor Natuur en Milieu in Beijum was. Niet alleen qua bezoekersaantallen, die waren een veel veel en veelvoud van wat er op het moderne bezoekerscentrum van vandaag de dag in de Boerderijum afkomt, maar ook wat betreft sfeer, activiteiten en toegankelijkheid/laagdrempeligheid. Flip wás het bezoekerscentrum. Wat was het een verbindende schakel in de wijk. Ik bedoel het bezoekerscentrum, maar het gaat ook voor de ex-beheerder op. Tegenwoordig woont hij in Stadsknoal, samen met z'n verkering. Heb je nog oude foto's van Beijum Flip? "Ja, kom maar eens langs op Knoal, ik heb gisteren toevallig een nieuwe scanner gekocht." Dat komt er aan, een bezoek aan een ex-Beijumer icoon. Op Knoal.
En mis je Beijum een beetje? "Ja man, ik ben altijd blij als ik hier weer ben. Geweldige wijk, het heeft me veel gebracht."
Wat kan een mens in een paar luttele jaren toch van zwart naar grijs haar gaan. Hoe zag Flip Klatter er in januari 2010 ook nog maar uit? Kijk hier.
Of bekijk deze foto uit 2008, Flip en z'n verkering Rika.
Flip Klatter heeft ooit vier wandelroutes in Beijum aangelegd, gemarkeerd door gekleurde aanwijzingen. Naar de informatie daarover wordt nog gezocht.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gefeliciteerd beste Flip. Ik zal nooit vergeten hoe je mijn kinderen onvergetelijke excursies bezorgde. Wat had je een spannend bez.centrum. Die spinnewebben! Geweldig. Ik wens je een fijne dag toe.