dinsdag 27 november 2012

"DE POLITIE DOET ER NIKS AAN"

Vier politieauto's scheurden vanavond omstreeks 18.00 uur richting de Claremaheerd. Daar was in no time veel publiek aanwezig om te kijken wat er gebeurd was. Aan enkele omstanders de vraag gesteld wat er toch aan de hand was. Steevast werd eerst gezegd, ik wil wel wat zeggen, maar je mag m'n naam er niet bijzetten. Er sprak een sfeer van angst en geïntimideerd worden uit. "Het heeft met de hanggroep te maken die hier altijd staat, ze dealen en ze zitten in auto's met harde muziek aan." Een andere Claremaheerder: "De politie wordt vaak gebeld om er tegen op te treden. Maar die doet er niks aan, ze hebben meer last van de mensen die bellen, en als ze komen laten ze dat ook blijken. Ik voel me totaal niet serieus genomen door de politie."Nog een omstander: "Waarom gaan ze die gasten af en toe niet controleren en fouilleren,, vragen naar de identiteitspapieren en de auto's doorzoeken? Dat doen ze in andere wijken ook. Als ze dat hier ook regelmatig doen is het probleem zo opgelost, maar dat durven ze blijkbaar niet." En nog een: "Dit speelt al drie jaar. Weet je dat ik gehoord heb dat ze hier boven in een huis een koffieshop hebben? Ik wil niet discrimineren, maar het zijn allemaal van die buitenlandse types."

Ondergetekende had geen tijd om uitgebreid te blijven en vragen te stellen. Duidelijk is wel dat redelijk wat Claremaheerders last hebben van hangjongeren in hun straat. Er wordt niet alleen gehangen en gelummeld, er gebeuren ook dingen die niet door de beugel kunnen en voor een verloederde sfeer zorgen. Aldus degenen die uw blogger allemaal sprak (12 mensen).  De reden voor het feit dat vier politie-auto's met sirene aan richting deze hoofdstraat naar Plein Oost afreisden? Iemand die een winkelverbod in de videotheek had was toch naar binnen gegaan. Na de interventie van de politie kreeg nog iemand een verbod om de zaak te betreden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit duurt al veel en veel te lang wat kunnen we er aan doen

Appie zei

Optreden = Na melding in burger met onopvallende polititie auto erheen.Lijkt mij niet zo moeilijk om te kijken wat er zich afspeelt.

Alie zei

Nog weer blijer dat wij daar weg zijn! Precies op tijd, zo te lezen, 3,5 jaar geleden verhuisd!