maandag 26 november 2012

MAANDAGOCHTEND (137)

Wat zijn de ochtenden lang donker, de befaamde donkere dagen tussen Sinterklaas en Kerst komen met rasse schreden naderbij. Een vroege wandeling bracht me vanochtend iets na half acht in de Godekenheerd. De wind is gaan liggen, en er was weinig stormschade te bekennen. Maar toch, hé, dat paard staat niet meer in de tuin van het huis waar een Boeddhist woont. Even goed kijken, nee hij staat er niet meer, hij ligt verscholen achter de boom in de tuin. Zou het paard omgewaaid zijn? Even thuis een foto erbij pakken die ik een paar weken geleden maakte. Zie links. Zo ziet de situatie er normaal gesproken uit, een paard, schilderijen aan de muur, vlaggetjes en een soort van altaar geven de tuin een kleurrijke uitstraling. Mysterieus ook wel een beetje.

Afgelopen zomer belde ik een keer aan met de vraag of ik binnen een foto mocht maken. Een uiterst sympathieke jongeman deed open. Nee, het kwam niet goed uit om binnen te komen, hij zat namelijk te mediteren. Geen spoor van ergernis te bekennen. Een en al vriendelijkheid. Mediteren gebeurt in de regel niet alleen zittend, dat kan ook al lopend en kokkerelend. De jongeman was na het horen van de deurbel vast meditatief opgestaan en mediterend naar de deur gelopen. Eigenlijk had hij me ook wel even binnen kunnen laten, bedacht ik me achteraf, je kunt toch ook al mediterend bezoek ontvangen? Meditatief koffie zetten, meditatief een gesprekje aanknopen, etc. Maar goed, dat feestje ging niet door. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het paard vandaag wel weer rechtop gezet en teruggeplaatst.

Terug naar huis lopend vroeg ik me af of er in de buurt van de Bhoeddist ook minder criminaliteit en overlast  plaats zou vinden. Er is wel eens onderzoek gedaan naar plekken waar veel gemediteerd werd. Wat bleek? Minder criminaliteit en overlast. Al fantaserend vormt er zich een plan in het maandagochtendhoofd van uw blogger. Creëer in elke heerd in Beijum een paar meditatiehuisjes. Zet uitkeringstrekkers met behoud van inkomen in zo'n huis en laat ze acht uur per dag mediteren. Weg hennepplantages in Beijum, weg overlast en weg criminaliteit. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Als je een betere wereld wilt, hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je een krachtig coherent veld creëert. Geen methode is sneller, goedkoper en effectiever. Verlicht jezelf en verlicht de wereld! Lees hier.
De nieuwe week is weer begonnen. Even een stichtelijk einde aan dit blogbericht breien: Mediteer uwzelf en uw omgeving naar meer licht. Laat de donkere dagen tussen Sinterklaas en kerst dan maar komen. Een meditatieve week toegewenst.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een paard ?