zondag 18 november 2012

BABBELENDE BABBELAARS IN BEIJUM

Het was een beetje de week van de nep-glazenwasser in Beijum. Zie de berichtgeving hierover aan het begin van de afgelopen week. Ondergetekende roept bij deze de échte en integere glazenwasser van Beijum op zich te melden voor een promo-berichtje op Beijumnieuws, het kan natuurlijk niet zo zijn dat een oplichter dit vakgebied in discrediet kan brengen.
Afgaande op berichten van lezers die met de nepper te maken hebben gehad, we hebben hier te maken met een gevalletje babbelaar.
Wat een woord, babbelaar. Even googelen: causeur, klets, kletsmajoor, kletsmeier, kwebbel, kwek, snapper, wauwelaar, klapper, kletser, kletskous, prater kussentje, stroopklontje. Encyclo.nl/begrip/babbelaar Keuvelaar, theetante, klapekster, leuterkous, ouwehoer, zwetser, en zwamneus kan ook nog, zie hier.

Er wordt meer gebabbeld in Beijum, beste lezers. Wordt er niet té achterdochtig van, het grote gros van de mensen is te vertrouwen, maar kijk uit met wie je aan de deur te woord staat. Of binnenlaat. Een Beijumse die met haar gehandicapte en rolstoelgebonden man samenwoont in een huis aan de Albrondaheerd, vertelde onlangs:
Er werd bij ons aangebeld en m'n man reed met z'n rolstoel naar de voordeur om open te doen. Tot z'n verbazing liep er zomaar een man zonder zijn toestemming naar binnen. Die dacht waarschijnlijk, hé, iemand in een rolstoel, daar kan ik geen hinder van hebben. De man, iemand van een jaar of 55 die er netjes gekleed en gekapt uitzag, had niet in de gaten dat ik ook thuis was. Midden in ons huis schrok die zich een hoedje toen hij me zag, echter hij had een heel mooi praatje paraat. Hij vertelde namelijk dat hij via de gemeente Groningen goedkope jassen mocht verkopen, je hoefde alleen maar btw te betalen. Hij had zelfs een paar jassen bij zich die hij over z'n arm met zich mee droeg. Ik voelde dat het verhaal van geen meter klopte, en vond het al tamelijk onbeschoft dat hij zonder toestemming naar binnen was gelopen. Nadat hij nul op het request had gekregen verdween hij weer. Ik heb de politie ingeschakeld en navraag bij de gemeente gedaan, daar wisten ze uiteraard van niks. Het was een zeer onplezierige ervaring, dat kan ik je wel vertellen.

Beijumnieuws, sociale media of anderzijds, hou elkaar een beetje op de hoogte als u een soortelijke ervaring hebt. Meldt u verhaal svp accuut, zodat de babbelende babbelaar-oplichters niet meer slachtoffers kunnen maken: Beijumnieuws@online.nl
Afbeeldingen van hier.

Geen opmerkingen: