woensdag 14 november 2012

MEER BRUTALITEIT NEP-GLAZENWASSER

Aan de mails af te lezen heeft de oplichter-glazenwasser meer slachtoffers gemaakt. Of heeft getracht die te maken. Zie ook het blogbericht van gistermorgen. Een lezeres uit de Isebrandtsheerd werd eergisteren door de jongeman verzocht om even wat geld te betalen. De ramen van haar woning zouden namelijk schoon zijn gemaakt......Dit mailde ze:

Gistermiddag (maandag 12-11) kwam in de middag een jongeman aan de deur die mij vertelde dat hij mijn glazen gewassen had en graag geld wilde zien. Ik was totaal verbaasd aangezien ik altijd zelf mijn glazen was en daar nooit iemand voor zou laten komen. Ik legde hem dat uit. Hij noemde mijn adres en vroeg of dat klopte. Nou uiteraard klopte dat want hij stond inderdaad voor mijn voordeur.


Ik zei hem dat het niet klopte en dat ik aannam dat het een foutje was. De man zei: "Oh ik zal het dan even checken met m'n kaartje en dan kom ik straks wel terug met mijn baas want die was erbij."

Ik zei hem dat hij dat vooral moest doen, maar dat er geen glazen gewassen waren, dat ik daar geen opdracht voor gegeven heb en dat ik dat ook niet ging doen.

Gisteravond om 23.55uur ging mijn deurbel. Ik ging er eigenlijk vanuit dat mijn buurvrouw aanbelde die net met haar hond was gaan wandelen, wellicht had zij deze vreemde man ook aan de deur gehad. Dat was echter niet het geval. Het was weer dezelfde man. Hij zei: "Ik kom nog even langs want ik heb het gecontroleerd en het is wel degelijk zo dat we zijn langsgeweest, afgelopen zaterdag." Ik zei tegen hem: "Zaterdag was ik hier niet en hier is niemand geweest, ik heb geen opdracht gegeven om glazen te wassen, dat is ook niet gebeurd, dus succes ermee, kom eens op een normaal tijdstip langs." Vervolgens heb ik de deur dicht gegooid. Het was immers bijna middennacht en dat vond ik absoluut geen tijdstip voor onbekenden om langs te komen.

Vandaag was ik in de Stad en ben even langs het politiebureau gegaan om daar mijn verhaal te doen. De dienstdoende agent keek nogal verschrikt en vroeg of ik misschien bij politiedistrict Oost melding wilde doen. Helaas was het al te laat om daar nog naar toe te gaan, het bureau zou al gesloten zijn als ik daar aan zou komen.

Doordat ik dit zo'n vreemde situatie vond keek ik net op de site van BeijumNieuws en zag dat er meer verhalen over de nep-glazenwasser zijn. Ik denk dat het hier om een serieus probleem gaat, daarom zal ik ook zeker morgen langs het juiste politiebureau gaan om melding te maken en mijn buren vanavond ook nog even langs te gaan. Ik denk dat het belangrijk is om er veel ruchtbaarheid aan te geven en daarom stuur ik dit mailtje ook. Graag zou ik anoniem willen gaan. De straat waar ik woon is de Isebrandtsheerd.

Ik hoop oprecht dat er niet meer mensen zo'n nare ervaring hebben gehad en ik hoop dat deze vreemde figuur snel opgepakt kan worden!
(De twee linker afbeeldingen van deze site.)

9 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.gezinsbode.nl/nep-glazenwasser-in-pioenstraat-oosterpark/

Anoniem zei

Maak een foto van dit spul zeg dat het voor promotiedoeleinden is en walla ,privacy m,n reet tis toch voor promotie je hebt dan geen kwaad in de zin volgens mij mag dat.

Anoniem zei

Ik heb het gemeld bij de wijkagent en die gaan er een waarschuwing uitsturen.
De man loopt ook op de Framaheerd en Sibrandaheerd rond.

Anoniem zei

Als ik de link aan klik krijg ik dus een zoekopdracht van Google. De twee linker afbeeldingen zijn dan ook twee logo's van een glazenwasser. Hier kun je dus niets mee. Iedereen kent wel het begrip glazenwasser. Als je een foto wil plaatsen van deze oplichters (want dat zijn het) laat dan duidelijk zijn naar wie er uit gekeken moet worden. Het zijn dan ook geen nep glazenwassers. Naar het verhaal gaat lappen ze je ramen wel, alleen zonder toestemming en voor een enorm bedrag.

Anoniem zei

Ik weet hope die man heet en waar hij woont als het de zelfde is ,ik denk het wel

Johan Fehrmann zei

Er kwam net een reactie binnen waarin de voor- en achternaam van de mogelijke 'glazenwasser' wordt genoemd. Compleet met verwijzing naar z'n Facebook waarop een foto te zien is. Hier kan en wil ik niet aan meewerken, graag de politie inschakelen als u een verdachte op het oog hebt.

Anoniem zei

Deze jongeman kwam al afgelopen zomer bij mij aan de deur. Aangezien ik een glazenwasser heb die alleen werkt en geen mensen in dienst heeft, heb ik deze man afgewimpeld en de politie gebeld.
Onze Beijumse glazenwasser heeft het inmiddels ook gehoord en is erg boos. Hij benadrukt: 'ik was de ramen en ik kom ook het geld halen. Ik stuur nooit iemand anders lang.'

Anoniem zei

hij stond gister bij en mn buren voor de deur om geld te lenen , omdat hij zogenaamd aan het passen was verder op en een bezorgen aan de deur had maar geen geld in huis.dit was in de froukemaheerd! een gewaarschuwd mens telt voor 2 !!

Anoniem zei

De glazzer wasser vab beijum doet het zwart en als je kijk hoe hij het doet,schande kijk uit met hem