donderdag 15 november 2012

ARJEN DE ROOIJ HEEFT WEER TIJD VOOR HOBBY'S

Archieffoto: A. de Rooij staat rechts
Het waren turbulente weken voor de voormalige Beijumer fractieleider van de PvdA in de stad. Arjen de Rooij kreeg op 11 oktober samen met z'n PvdA-collega Frank de Vries een motie van afkeuring aan de broek en verdween na ongeveer een decennium van het stad Groninger politieke toneel. Het bijkomende verhaal over het opstappen of wegsturen van Karin Dekker en Elly Pastoor moge bekend worden geacht. U weet wel, het verhaal over de tram, het geld, het gebrek aan vertrouwen en het onderzoeksrapport van Tichelaar. Ondergetekende was gisteravond even benieuwd, hoe zal het met Arjen de Rooij gaan? Dit na aanleiding van dit bericht op www.tvnoord.nl De gemeenteraad van Groningen heeft woensdag afscheid genomen van PvdA-raadslid Arjan de Rooij. De Rooij zat in totaal 10 jaar en 4 maanden in de raad en werd vorige maand door de leden van de PvdA gedwongen om op te stappen.
Met het vertrek van de Rooij komt een eind aan een turbulente periode in de Groninger politiek. De Rooij kwam in de zomer van 2001 in de raad als gevolg van het opstappen van vier PvdA-raadsleden die ontevreden waren over de koers van de partij. De Rooij zei daar over: "Ik kwam in de raad na daverende ruzie, ik ga er nu ook uit na daverende ruzie, maar die tussenliggende 11 jaren waren bijzonder prettig."
De Rooij zei tijdens zijn afscheidsspeech dat hij nog steeds niet kan begrijpen dat de gemeenteraad van Groningen een oordeel over de tram heeft uitgesproken zonder dat alle financiële gegevens op tafel lagen. Burgemeester Rehwinkel kenmerkte De Rooij als een politicus zonder fratsen: "Jouw kenmerkende houthakkersoverhemd zegt eigenlijk alles over je. Doe maar gewoon. Houd het simpel." De Rooij noemde het houthakkersoverhemd een fashion statement.
Gisteravond via de telefoon:
Hoe gaat het Arjen? Een beetje over de emoties heen?
Het gaat wel weer goed met me al is het natuurlijk niet niks wat er allemaal is gebeurd. De nieuwe situatie is even wennen voor me, maar goed, het slijt allemaal wel weer.
Verklaar je nader. Wat moet er wennen?
Foto: 26 september 2012 (blogbericht in archief)
Nou ja, ik was de afgelopen tien jaar zo'n drie of vier dagen per week onder de pannen met m'n politieke werk, daar is abrupt een einde aan gekomen. Dat is wennen. Ik heb nu weer de tijd om naast m'n reguliere werk (onderwijzer op basisschool; JF) dingen te doen die ik leuk vind. Zingen in een koor bijvoorbeeld, of naar vogels kijken.
Toch even, ik wil je geen problemen aanpraten, maar zoals het een maand geleden is gegaan, dat moet je toch geraakt hebben?
Natuurlijk heeft het me geraakt. Maar zoiets moet je incalculeren, politiek is een hard vak.
Hoe was je afscheid vanmiddag?
Tja, leuk. Anderzijds, een maand geleden een motie van afkeuring en op het afscheid hoorde ik allemaal mooie en waarderende woorden over hoe goed ik wel niet was. Dat had ik liever een maand geleden gehoord.
Wat ga je nu doen?
Zoals net verteld, ik heb weer meer tijd voor andere zaken, zoals een paar hobby's. En vanavond trek ik een lekker flesje wijn open die ik vanmiddag ter afscheid heb meegekregen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien had je ook eens kunnen vragen waarom er geen uitvoering is gegeven aan 2 eerdere onderzoeken binnen de PvdA en hebben ze het zover laten komen.

Anoniem zei

Misschien is vogels kijken wel veel leuker !