maandag 26 november 2012

SUCCESVOLLE AMBON-AVOND DHC SCHOOL

Afgelopen vrijdagavond was er een avond voor ABON in de Dom Helder Camaraschool.
Deze avond werd goed bezocht door vele mensen van uit de wijk en buiten de wijk. Het was een gezellige avond met veel muziek en foto's van ABON. Tevens was er een CD te koop en de opbrengst van die CD was ook voor ABON. De CD's gingen als warme broodje over de toonbank. Al met al een geslaagde avond We willen Joop in december dan ook veel succes wensen als hij weer naar ABON gaat om de boel weer te herstellen.
Ambon is een eiland in de Indonesische eilandengroep de Molukken, ruim twaalf kilometer van het eiland Ceram en behoort bestuurlijk tot de provincie Molukken of Zuid-Molukken. Ambon bestaat uit twee schiereilanden, verbonden door een landengte bij de stad Paso. Tussen de beide schiereilanden strekt zich de brede baai van Ambon uit. Het noordelijke deel Hitoe is veel groter dan het zuidelijke deel van het eiland dat Leitimor of Lahi-Timor heet. Hitoe heeft de hoogste bergen en is met zware bossen bedekt.

Ambon heeft een oppervlakte van 761 km² en het hoogste punt is 1038 meter. Er wonen ruim 300.000 mensen. De belangrijkste stad heet eveneens Ambon. Het eiland is in 1511 of 1513 door de Portugezen ontdekt en werd Amboina genoemd. Het is rond 1527 tot Portugees bezit verklaard.
Foto's + zwarte tekst: Jack van Duinen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Laat het verleden los !