zondag 11 november 2012

ONDERTUSSEN IN HET CAFÉ BILJART

Het was gisteravond niet erg druk in het Café Biljart aan de Claremaheerd. Je kunt er geen pijl op trekken, de ene keer bruist het café op Oost en is het er lekker vol, dan weer zijn de bezoekers maar mondjesmaat aanwezig. Omstreeks 1 uur schoof ondergetekende even aan bij twee Beijumse dames van het eerste uur, ze wonen beiden ruim dertig jaar in de wijk. Links zit lezeres Tanja, ze is verantwoordelijk voor een paar prachtige foto's die in de Oude Doos-serie staan. Deze bijvoorbeeld. "Daar heb ik erg leuke reacties op gehad, een meisje waar ik dertig jaar geleden mee op de schommel heb gezeten herkende me. De foto staat nu ook op Facebook." Tegenover Tanja zit lezeres Judith: "Ik woon al vijfendertig jaar in Beijum en heb de wijk opgebouwd zien worden." De beide dames gaan nog even kijken of ze nog meer foto's uit de tachtiger en negentiger jaren van Beijum hebben. Maar hé, jullie zijn even samen uit en in plaats van te kletsen zitten jullie op je smartfoon? "Ja, niet de hele tijd hoor. We hebben zo'n leuke avond gehad, we zijn samen naar een verjaardagsfeest geweest en hebben geweldige lol gehad. Dit stoort helemaal niet, het kan er gewoon wel bij, even berichtjes kijken of op facebook gaan, gezellig toch?" Nee, ze hebben gelijk, het deed geen afbreuk aan het contact wat ze hadden, ze waren gewoon lekker een avondje uit. Mét smartfoon en al.
Judith gaat binnenkort haar Kijk op de Wijk geven en wellicht wil Tanja dat ook wel een keer doen.
En, cafébaas Jeffrey, heb jij nog wat bijzonders te melden? "Ja, ik ben benaderd door de stadsdeelsecretaris, er komt binnenkort binnenkort bezoek van het nieuwe college aan Beijum en de vraag was of ze hier op hun fiets- en bezoektocht wat kunnen drinken."Dat is ook zo, die carroussel gaat ook weer draaien. Nieuwe collegeleden gaan er graag  prat op dat ze contact met 'de wijk(en)' hebben, zoiets werkt electoraal gezien altijd goed. Binnenkort wellicht meer hierover. Eerst maar eens weer huiswaarts gaan. Het was zacht buiten en er kan derhalve prima buiten gehangen worden. Zo ook weer voor het café en de naastgelegen videotheek.
Ondergetekende is altijd nieuwsgierig naar wat hangers op straat bezield. Maar om dat nou omstreeks half twee 's nachts te gaan vragen. Nee, zoals de meeste Beijumers doen als ze een hanggroep naderen, gewoon strak doorlopen en geen aandacht trekken.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi, de collegeleden gaan ook naar het Doornbosheerdparadijs. Kom je een filmpje maken?

Kontel zei

De hanggroep valt mensen lastig oa mijn buurvrouw die durfde laatst zelf haar huis niet in! Gezellig hoor aan de claremaheerd, ben blij als mijn huis is gebouwd en ik uit het geliefde beijum weg kan

Anoniem zei

Er wordt gedeald en de politie doet er niks aan. En dat plein maar weer voor duizenden euros optuigen en dat college een beetje hypocriet rondleiden. Graag de bezem erdoor hier aan de Claremaheerd!!

Kontel zei

Klopt er wordt veel gedeald, en bij de mensen die niks doen, nooit hebben geblowd wordt een inval gedaan door de politie. Nee is is hier van alles mis. Misschien gaan ze weer iets doen als het compleet uit de hand loopt!

Anoniem zei

@Kontel en weet je wat het erge is? Dat die bob van Beijum denkt de leefbaarheid te bevorderen. Stelletje eigengereide niksnutten en pronken over collegerondleiden. Beijum verloederd!

Anoniem zei

Leuke dames op de foto! Ik ga ook maar eens een keer in dat cafe kijken!

Anoniem zei

De politie doet geen flikker tegen dit tuig , alles en iedereen moet maar toezien hoe dit tering volk de hele buurt naar de kloten helpt en er 1 grote smerige getto van maakt .
Reetwinkel waarom ga jij niet eens lekker op dit plein staan ,leuk tussen de jongens .
Waardeloze k burgermeester en slappe k politie
Dit hele plein gaat weer naar de kloten ,geen mens die zijn kinderen daar oveheen durft te laten lopen en de overheid stond er bij en keek er naar .

Anoniem zei

Ow wat opvallend om te lezen. Ik ben dus gelukkig niet de enige waar onterecht een inval is geweest van de politie.

In mijn geval wegens een vermoeden vanwege wietplantage. Er kon nog geen excuses vanaf. Ik weet nog dat ik rond 23.30 uur pas mijn nieuwe sleutels van mijn huis kreeg omdat ik overdag niet thuis was vanwege werk...

Het gore lef ook, het wetsartikel dat ze je huis in mogen is ook waardeloos. Bij dat wetsartikel hoeven ze alleen maar een vermoeden hebben van... dus als iemand zijn buurman of vrouw ff wil treiteren...

Meldingen maken over overlast (welk soort dan ook) hoeft je trouwens ook niet te doen, ze komen toch niet of veel te laat (en dan heb ik het over uren). Ze hebben altijd weer een lulverhaal dat er iets anders belangrijks is tussengekomen. Er komen geen registraties van heterdaden en hoppa Beijum is een veilige rustige wijk... ik heb het vertrouwen en respect inmiddels wel verloren in de politie.

Anoniem zei

Hallo Johan .

Ik zal inderdaad eens aan de raadsleden vragen hoe ze de situatie op het plein willen oplossen met betrekking op de hangjeugd als je het zo nog mag noemen .
Het plein heeft veel te leiden onder de aanwezigheid van deze groep met alle overlast die deze groep aantrekt,ook moet ik inderdaad zeggen dat de aanwezigheid van de politie niet de prioriteit heeft die gewenst is en zo ook geen werking heeft om de overlast te verminderen.

Ik heb nog geen bevestiging gehad dat het gemeentebestuur daadwerkelijk langs komt, mocht dit wel doorgaan zal ik je hiervan op de hoogte brengen Johan en zullen we dit probleem zeker even stevig aankaarten .

Groet

Cafe Biljart Beijum