woensdag 7 november 2012

'N NIEUWE TUSSENSTUK VOOR EEN GASBUIS

Er kwamen enkele tips binnen n.a.v. het blogbericht van gisteren genaamd ' Ondertussen op en langs de Zuidwending." In het bericht werd de vraag opgeworpen waarom er een groot gat langs de Zuidwending is gegraven en wat ze daar aan het doen waren. En of er een relatie was met de nieuw te leggen brug tussen de Zuidwending en de Godekenheerd. Eerst de laatste vraag. Nee, de werkzaamheden hebben niks met elkaar van doen, ze staan totaal los van elkaar. De brug staat op zichzelf. Deze foto is gistermiddag vanaf de brug vlakbij het winkelcentrum  gemaakt. Rechts ziet u het 'mysterieuze' gat. Een BAM-medewerker vertelde: "Er lopen allemaal gasbuizen om de stad heen en dit is er een van. Morgen -vandaag dus, JF- wordt een nieuwe tussenstuk geplaatst waarmee de buis open en dicht kan worden gedraaid. Dit wordt met twee heftrucken gedaan, ze tillen het oude tussenstuk er uit en ze leggen daarna het nieuwe stuk tussen de buizen." Is het gas in de buizen bestemd voor de woonhuizen? Nee, in eerste instantie niet, maar later in het proces komt het wel bij de mensen terecht."
Ondergetekende snapt er helemaal niks van maar wat wel duidelijk is dat er onder het voet- en fietspad langs de Zuidwending gas door buizen stroomt. Als het nieuwe tussenstuk vandaag is gemonteerd, dan kan d.m.v. een of andere draaiding het gas open of dicht gedraaid worden. Snapt u het nog?

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo een afsluiting hebben ze ook bij de wibenaheerd gemaakt.die gasbuis loopt rechtonder dat pad door. Zie foto van je bericht van vrijdag 29 oktober 2010 over de rotonde wibenaheerd.