dinsdag 6 november 2012

ONDERTUSSEN OP EN LANGS DE ZUIDWENDING


Er gebeurt van alles rond ons Knoal, de Zuidwending. Dat er een nieuwe brug tussen de Barma- en Godekenheerd wordt aangelegd, is vorige week reeds over bericht. Het houten exemplaar zal worden vervangen door een ijzeren. De linker foto is afgelopen vrijdagmiddag gemaakt, u ziet twee heren op een soort van werkvlot bezig op de plek waar de brug moet komen. Maar dan de bovenste en rechter foto, gistermiddag genomen. Boven ziet u een man bezig in een gegraven gat. Wat hij aan het doen was is me een raadsel. Hij zat achter de hefkraan met grijparm die u op de rechter foto ziet. Er werd steeds wit zand opgeschept en naar de man in het gat gedraaid en neergegooid. Op de rechter foto ziet u rechts een nieuw apparaat liggen, ik sluit niet uit dat die het buizen-ding naast de man in de put moet gaan vervangen. Ik heb geen idee of de bezigheden rond de aanleg van een nieuwe brug met deze grondactie te maken heeft. Het zou zo maar kunnen. Wie meer weet: Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Alie zei

ik vermoed dat het los van elkaar staat. De afgelopen jaren zijn er al veel waterleidingen/rioleringen vervangen hier in Beijum. Dit lijkt mij overduidelijk ook iets (pomp??) wat er mee te maken heeft.
Maar zekerheid heb ik er niet over.
Dat het samenvalt met de aanleg van een nieuwe brug KAN toeval zijn, het kan ook zorgvuldig gepland zijn.. omdat het gedeelte toch afgesloten wordt vanwege het 1 of het ander, kan ook meteen het andere plaatsvinden.
Ook hier geen zekerheid. Misschien kun je BAM bellen..?