woensdag 21 november 2012

WAT KWAMEN ZE DOEN?


Gistermiddag zag ik een groep van een man/vrouw of dertien langs het voetpad van de Emingaheerd lopen. Ik had niet het idee dat het Beijumers waren, het leek alsof ze voor de een of andere excursie of cursus naar de wijk waren gekomen. De eerste keer dat ik het groepje zag was omstreeks half twee 's middags en als ik me niet vergis liepen ze met z'n allen de parkeerplaats van het gezondheidscentrum op. Ze hadden de pas er vrolijk en gemotiveerd in: yes, we gaan hier wat leren. Even na drie uur zag ik het groepje weer, nu liepen ze de andere kant op. Waarschijnlijk naar de bus die ze weer naar de stad zou vervoeren. Wat hebben ze hier toch gedaan? Toch maar even een foto gemaakt. Op Twitter kwam ik deze tweet tegen van iemand van het CJG-Beijum. Presentatie gegeven aan studenten @hanze Toegepaste psychologie uit Nederland en Belgie. Twee studenten willen meteen stage lopen.
Het kan bijna niet anders of dit zijn studenten toegepaste psychologie. Een vreemd klinkende term, alsof er ook psychologie bestaat die je niet toepast, die maar wat rondzweeft (op z'n Grunnings gezegd, gelul in de ruumte). Toegepaste psychologie gaat uit van het gebruiken van psychologische principes en theorieën om problemen in verschillende gebieden op te lossen. Voorbeelden van deze gebieden zijn: gezondheid, organisaties & arbeidsomgevingen, onderwijs en productontwikkeling. Hier. Zo te zien zijn dit niet meer de jongste studenten (als ik het mis heb hoor of lees ik het wel). Op internet wemelt het ook van informatie over geestelijke problemen die een groot gedeelte van de studenten psychologie zelf zouden hebben:
Onderzoekt toont aan dat 50% van alle psychologie studenten zelf eigenlijk ook enorm beschadigd zijn, en dit vaak de reden is dat ze die studie doen. ForumFok.

Wat moet je er van zeggen? Misschien hebben de onderzoekers die studenten psychologie hebben onderzocht zelf wel een staaltje koude grond psychologie toegepast, en zijn die onderzoeken weer gelul in de ruumte.

1 opmerking:

Evalien zei

http://www.hanze.nl/home/Schools/Academie+voor+Sociale+Studies/Opleidingen/Bachelor/Toegepaste+Psychologie/

Ze waren inderdaad op bezoek in het CJG Ik geef gastcollege aan de Hanze hoge school en de studenten bezoeken ook het CJG.Een maal per jaar komen ook studenten uit België mee.
Er lopen ook studenten TP stage in het CJG.