dinsdag 27 november 2012

UIT DE OUDE DOOS (138)

Beijum heeft een rijke geschiedenis als het op steggel- en conflictgebied aankomt, je mag wel stellen dat de wereldvrede nooit in de groenste wijk van de stad Groningen aan zal vangen. Van gesubsidieerd ruziemaken tot NLA-gelden die zonder verslag-legging door een ons-kent-ons-groepje worden uitgegeven, en een incrowd-clubje die de 'wijkmacht' al manipulerend naar zich toe meent te moeten trekken. 

Erg? Mwaah, een beetje reuring hoort erbij. Ook hebben de pikkende wijkhaantjes wel iets gezelligs en vermakelijks. Want ook al is de leugen nog zo snel, de waarheid.... Never a dull moment in Beijum, er is hier altijd wel wat aan de knikker. Al grasduinend in het rijke archief van www.dekrantvantoen.nl kwam ik bij bovenstaand bericht in Nieuwsblad van het Noorden. Datum: 24 september 1998. Mocht iemand het niet goed kunnen lezen, klik dan even hier voor de oorspronkelijke en goed leesbare versie.

Er schijnt dat we ooit een voetbalclub rijk zijn geweest. FC Beijum. Of er veel gevoetbald is bij deze club, weet ik zo niet. Wél dat er hele loopgravenoorlogen zijn uitgevochten tussen haantjes/bestuursleden die de koers van de club wilden bepalen. Het oeroude gezelschapsspel Machtsstrijd werd en wordt enthousiast gespeeld in Beijum. Voorzichtige conclusie: Beijumers kunnen heel goed auto's en fietsen besturen. Maar geen clubs, daar komt alleen maar ellende en nog meer oorlog van. Hoe FC Beijum aan z'n einde is gekomen, kan ik op internet niet vinden. Wel dit: Fc beijum heeft er nog maar een paar wedstrijden opzitten, maar er zijn in die wedstrijden wel erg veel opvallende resultaten behaald. Welke??? Nou daar komen ze!!
Fc-Fochteloo 1-8  Donkerbroek-fc 27-0  Fc-Groen-Geel 0-24  Ozc-Fc 21-0 Fochteloo-Fc 11-0
Fc-Fc Assen 0-24  Yde/de Punt-Fc 15-0  Lees hier. Shirtjes-afbeelding van hier. (Reïncarnatie van Fc Beijum...!)
Om het nog gekker te maken, er schijnt een voetbal- Beijumblog te bestaan.
Wie meer over Fc Beijum weet: Beijumnieuws@online.nl
Ik vind toch nog dit bericht op dekrantvantoen. Fc Beijum werd opgeheven omdat er maar vijf spelers kwamen opdagen voor een wedstrijd tegen De Punt.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hay
waar voetbalden ze toen dan, kardingersportpar was er nog niet met voetbalvelden

Anoniem zei

De velden van VVG/potetos werden gebruikt.. Ze zouden een clubhuis krijgen bij Kardinge.

Anoniem zei

de jeugd werd getraind op het voetbalveld bij de beijumkorf, wedstrijden werden oa opt complex waar nu de wijk van starkenborgh ligt.

Unknown zei

Leuk om dit nog even weer te zien...erg lang geleden