dinsdag 13 november 2012

UIT DE OUDE DOOS (136)

Voor de verandering dit keer geen foto maar een oude video. Deze Beijumblogger moet niet denken dat hij de primeur heeft wat betreft de Beijumrijder, reeds in 1986 werd met de camera in de auto door de wijk gereden. Als ik me niet vergis begint deze 26 jaar geleden gereden Beijumrit in de Galkemaheerd. Kijk toch eens, je kon nog gewoon via de busbaan over Plein Oost rijden! Wat zit daar voor grote schotel aan de gevel op de hoek Claremaheerd/Plein Oost? Zo te zien was de Emingaheerd nog niet volgebouwd. Volgens mij zaten de videotheek en het Café Biljart nog niet aan de Claremaheerd. Althans, in een flits gezien. Degene die deze video gemonteerd heeft verklaarde dat er in is geknipt, wellicht binnenkort nog een keer de volledige versie. Rij even mee door een stukje hystorisch Beijum. Jammer dat het zo hoosde, wat vliegen die ruitenwissers toch op en neer. Mocht iemand weten wat die grote schotel op Plein Oost deed, mail svp naar Beijumnieuws@online.nl Meer filmopnames en foto's zijn welkom.
Update 14/11 23.25 uur: Lezer Joop mailde: Het gezichtsbedrog doet aan een enorme satellietschotel op het dak van die flat denken. Het is denk ik een verkeersbord met wat tegenlicht. Parkeerverbod Links van de ventweg. Helaas gaat de video niet verder, anders had ik de Grevingaheerd ook nog even gezien.

1 opmerking:

Alie zei

wat een super geweldige video... ongelovelijk al die onbebouwde stukken, waar nu alweer jaren en jaren huizen staan. Kan niet wachten op de ongeknipte versie. Stopt die op hetzelfde moment?? Jammer jammer, had nog veel meer willen zien!!