zondag 4 november 2012

DE EERSTE FIETSLES OP HET PEDAALPAD

Omstreeks twee uur vanmiddag trof ik bovenstaand tafereeltje aan. Op weg naar een zondagmiddagboodschapje bij een Duitse bouwmarkt zag ik de jongeman midden op de foto heldhaftige pogingen doen om de kunst van het fietsen onder de knie te krijgen. Locatie Pedaalpad. Leren fietsen gaat meestal met vallen en opstaan, en daarom een beschermende helm op het hoofdje en twee stevige zijwieltjes aan weerskanten van het fietsje. Om het helemaal veilig te maken, de beschermende handen van opa (neem ik aan) weken geen half meter van de drie-jarige fietser in spé. Behalve deze Beijumwatcher legde oma (neem ik aan) de eerste lessen van haar dappere kleinzoonlief op de gevoelige plaat vast. Waarschijnlijk staat moeder op de achtergrond goedkeurend toe te kijken. Mochten de verhoudingen anders liggen, mail dan even naar Beijumnieuws@online.nl
Hoe zag het Pedaalpad er eind september uit? Is de herfst al wat opgeschoten? Kijk voor een vergelijkende foto nog even hier.
(Het Pedaalpad loopt tussen de Kremersheerd en het Boterdiep)

Update 19.41 uur. Een koekje van eigen deeg. Heel mooi om te fotograferen en te schrijven, maar je kunt dan zelf ook een keer aan de beurt komen... De rechter foto + onderstaande tekst werd via e-mail ingezonden:
Hay Johan, We hebben uw foto bekeken en bericht gelezen. Klopt als en bus. Ook voor u hebben we nog een koekje van eigen deeg foto.
Met vriendelijke groet,
Fam. Salakory

Geen opmerkingen: