woensdag 14 november 2012

BOOMVERZORGERS, DAKGOTEN SCHOONMAKEN...

Het zal de lezer niet verbazen te lezen dat ondergetekende sinds gisteren met nog meer aandacht en interesse dan normaal door de wijk loopt of fietst. Het zou toch wat zijn als je een jongeman die in het bezit is van lichtgroene ogen en  met een blauwe jas aan waarop het woord 'glazenwasser' staat tegen het lijf zou lopen? De lezeres die gisteren het verhaal van de glazenwasser/oplichter op Beijumnieuws aanzwengelde mailde nog: Ik heb inmiddels ook de buurtagent gewaarschuwd. Hopelijk worden er niet al te veel mensen de dupe van deze man. Zo is het maar net. Gistermiddag maakte ondergetekende deze foto. Via een hoogwerker was iemand van 'boomverzorging' bezig om bomen langs de Zuidwending van takken te ontdoen. Laten we er maar vanuit gaan dat daar opdracht voor is gegeven, en dat ze niet langs de huizen gaan om geld te vragen omdat ze het uitzicht van de bewoners aan het verbeteren zijn. Wat is het leven zonder vertrouwen? Als u de foto groter klikt ziet u een man op een ladder tegen een huis aan staan. Even goed kijken. De dakgoot werd schoongemaakt. Ok, zal wel in orde zijn. Maar je weet het maar nooit tegenwoordig.
Uw blogger kan het ook niet helpen dames en heren. Natuurlijk is het vervelend voor gedupeerden van de glazenwasser, en dat hij snel gepakt mag worden. Dat staat bovenal. Maar als je je even in de gedachtewereld van een oplichter verplaatst, kun je overal geld uit kloppen. Ik heb uw dakgoot schoongemaakt, hier is de rekening, 50 euro. Hebt u gezien dat uw auto gewassen is? Kijk, kost maar 25 euro. Hebt u niet gemerkt dat u een lekke fietsband had? Ik heb hem net voor 5 euro geplakt en u kunt weer fietsen. Wat ziet uw gazon er weer mooi kort gemaaid uit, niet?
Fantasieën over de Dalton Brothers en de eetpiraat die in de jaren zeventig de stad onveilig maakte schieten door m'n hoofd. Ik zal ze de lezer besparen.

Kent u de meesteroplichters Jacobse en Van Es nog? Ze willen uw tuin graag winterklaar maken.
(Alle gekheid op een stokje, nog meer ervaringen met de glazenwasser? Beijumnieuws@online.nl )
De politie waarschuwt bewoners van Beijum dat er in hun wijk een man actief is die zich voordoet als glazenwasser. Hij laat zich vooraf betalen, maar laat de ramen en deuren ongemoeid.
Bij de politie zijn diverse meldingen van de man binnengekomen, al is er tot nu toe geen signalement bekend.
Behalve de glazenwassersact heeft de man ook nog een ander trucje in petto. Hij belt bij mensen aan en claimt geld te innen voor Douwe, die de echte glazenwasser in de buurt is. www.oogtv.nl
Update 14.29 uur: Graag geen suggesties over een aspirant dader opsturen. Ik hou me bezig met bloggen, en doe niet aan politietaken of recherchewerk.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat is het leven zonder vertrouwen ?
Maar :"Kijk uit , kijk uit !".