woensdag 7 november 2012

JAN UITHAM OP COMPUTERLES VOOR SENIOREN


Hij werd 2e in de hel van 1963, na winnaar Reinier Paping. Komende maand januari wordt hij 88 jaar, maar dat weerhoudt hem er niet van om met de moderne digitale  tijd mee te gaan. Vorige week woensdag trof ik hem in Het Heerdenhoes, in de computerzaal. Wat nou, Jan Uitham? Wat doe jij hier in Beijum? 

De ex-schaatscrack woont op een steenworp afstand van Beijum, in Noorderhogebrug en tja, wat zou hij doen in een computerzaal? Computerles volgen natuurlijk. Speel de video desgewenst af en bekijk en beluister hoe Jan Uitham samen met collega-senioren de edele kunst van het computeren onder de duim probeert te krijgen. Nou ja, u ziet hem niet zo lang achter de pc zitten, het grootste gedeelte van de video zat hij gezellig met z'n medeleerlingen en cursusleider te pauzeren. En te kletsen, wat een spreker is die man. Wat AOW volgens de Grunninger schaatslegende betekend? "Altijd OnderWeg. Nee, die heb ik niet van mezelf maar ik ben het er wel mee eens. Ook als je ouder wordt moet je in beweging blijven, onderweg blijven."
(In het archief zitten meer video's over hem, vul de naam Uitham in op de zoekbalk linksboven. Wellicht volgt komende winter een vervolginterview met de Grunninger)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Complimenten voor deze "ouderen !"
Jan Uitham , wat ben jij een voorbeeld en een prachtige man !

Anoniem zei

Leuk! Het zou wel mooi zijn als je voor t vervolginterview in de winter een betere camera hebt. Bij de Blokker ligt n goede voor 69 euro