donderdag 8 november 2012

EEN AMFIBIE TANK IN BEIJUM


Het leek even op oorlog. Heel even maar, totdat ik in een split second het vertrouwde en veilig aanvoelende oranje mannetje boven op de 'tank' zag zitten. Geen soldaat, gelukkig maar, en er werd ook niet geschoten. Toch zat ik eergisteren op de fiets in eerste instantie even raar te kijken, de 'tank' blokkeerde de fietsbrug achter het terrein van Innersdijk helemaal. Afremmen dus. Maar gelukkig, hij reed door richting vijver. Daar ging het gevaarte vanaf het land het water in, je bent amfibie of niet. Amfibie, koudbloedig, gewerveld dier. Normaal gesproken leven de larven in water en hebben uitwendige kieuwen, zij metamorfoseren tot volwassen dieren die door hun longen en huid ademen en op het land kunnen leven. http://www.encyclo.nl/begrip/Amfibie
Wat het ding in Beijum te zoeken had zou ik zo niet weten, wellicht iets met het opruimen van herfstbladeren. Ik kon de chauffeur niet meer bereiken. Ging hij met z'n tank richting de Wegwijzer? Plein Oost of de Zuidwending? Wat zou het leuk zijn om een op een Amfibie-tank een Beijumrijder over land én  water door de bontste wijk van de stad (herfstbladeren) te maken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heb dat ding ook al gezien paar jaar terug werdt het eendenhuisje mee weggesleept bij de Holmsterheerd vijver ,beetje overdreven omgeploegd grasveld maar goed het maakt wel indruk natuurlijk zo,n ding.