dinsdag 13 november 2012

BEIJUMSE OPGELICHT DOOR 'GLAZENWASSER'


Onderstaande mail kwam vanochtend binnen.

Afgelopen vrijdag ben ik opgelicht door een jongeman die zich uitgaf voor glazenwasser. Wellicht wil u hier iets over schrijven op uw blog om de mensen in Beijum te waarschuwen.

De man vroeg of ik belang had bij een glazenwasser. Aangezien zijn voorganger met de noorderzon verdwenen is, had ik dat wel. Nadat we een prijs hadden afgesproken verdween hij en ben ik alvast even geld gaan pinnen. Rond etenstijd stond hij op de stoep om af te rekenen. Er was echter niemand meer langs geweest en toen ik heb op de grote vogelkwak wees die mijn raam ontsierde en er overduidelijk al weken zat, mopperde hij op zijn collega (?) en verontschuldigde hij zich over de slechte eerste beurt die hij zo maakte. Hij beloofde de volgende morgen gelijk terug te komen voordat ze naar Hoogkerk zouden gaan. Toen ik aangaf dan niet thuis te zijn. Vroeg hij of ik het erg vond om een keer vooruit te betalen. Normaal gezien ben ik nogal wantrouwig maar deze keer besloot ik iemand het voordeel van de twijfel te gunnen en ik betaalde.
Afijn, u raadt het al, toen ik zaterdagavond terugkwam, waren mijn ramen nog net zo smerig als de dag ervoor.
Toen ik mijn verhaal verontwaardigd aan wat buren vertelde, bleken er 2 buren een soortgelijk verhaal te hebben. Dus blijkbaar is er een oplichter in de wijk aan het werk.
Ik kan hem niet erg duidelijk omschrijven maar het gaat om een jonge kerel met opvallend lichtgroene ogen. Vrijdag had hij een donkerblauw jack aan met klein opschrift ‘glazenwasser’.
Mocht u hier iets over plaatsen op uw site, dan graag anoniem.


Soortgelijke ervaringen? Beijumnieuws@online.nl
Lezer: Deze persoon was een dikke week geleden ook al aktief in de Sibrandaheerd .(13.15 uur)

2 opmerkingen:

Alie zei

gisteren is bij ons (sibrandaheerd) de echte glazenwasser geweest met een brief hierover. Ik heb de oplichter zelf niet getroffen maar mijn buurvrouw wel en heeft inderdaad ook betaald. We zijn nu gewaarschuwd. Er zijn al 3 aangiftes gedaan tegen de man, maar de politie doet niks. Misschien als er meer aangiftes binnenkomen?

Anoniem zei

Ik heb inmiddels ook aangifte gedaan, voor 2 adressen op de Sibrandaheerd.