donderdag 15 november 2012

WAT EEN ZONSOPKOMST VANOCHTEND!

Wat een prachtige begin had deze lopende dag vanochtend! Ok, dat de autoruiten moesten worden opengekrabt en dat de Jetta pas na een minuut pruttelen en stoten definitief wakker werd en op stoom kwam, dat was iets minder. Maar daarvoor: wat een pláátje! Wat? Kijk boven, een korte wandeling langs een stukje zuidrand van Beijum maakte dat ik getuige was van een steeds maar terugkerende oerkracht. Wat kwam de zon in alle schoonheid op! Gek toch, en maar met z'n allen zeuren over bezuinigingen, crisis en moeilijke tijden, met de heren politici voorop nog wel, en dan op een dag als vandaag voor de zoveelste keer in ons leven een gratis cadeau krijgen in de vorm van een oerkrachtige zon die vriendelijk en overvloedig voorbij komt.
Op de linker foto, klik groter, ziet u van die 'netjes' , ik weet niet hoe je die dingen moet noemen, die zich met vorst in heggen en struikelen nestelen.
Wat een kracht heeft de natuur toch. Het brengt me bij een enigszins stichtelijke afronding van dit blogbericht. Er wordt rondgetoeterd dat het allemaal minder zal worden, iedereen moet geld inleveren en iedereen zal er op achteruit gaan. Wat denk ik onzin is, iemand die van een uitkering naar een vaste baan gaat zal er op vooruit gaan, maar dat terzijde. Het belangrijkste in het leven is totaal gratis: De liefde, het (zon)licht en de onuitputtelijke en overvloedige natuurkracht.
Zo, stop die maar (gratis) in uw zak.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi !!!!!