maandag 12 december 2016

AANVULLING 'FLITSPAAL' RING OOST

"Er stond tot afgelopen donderdag een tijdelijk meetsysteem van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens langs de Oostelijke Ring."

Het ruim twee weken gepubliceerde bericht bericht over de flitspaal ter hoogte van Kardinge- Lewenborg langs Ring Oost dat bij nader inzien geen flitspaal bleek te zijn werd massaal bekeken.

Zie nog eens dit bericht
Secretaris Verkeersmanagement Edwin Papjes reageerde aldus: 
INCIDENTENCAMERA'S
De camera op de foto bij het artikel is een zogenoemde incident-camera.
Bij incidenten op de weg kan de wegverkeersleiding in de verkeerscentrale op afstand de verkeerssituatie inschatten. Samen met de mensen ter plaatse kan bepaald worden hoe de verkeersstromen het beste gestuurd kunnen worden.
In totaal zijn langs de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg 19 exemplaren geplaatst.
De camera's zijn provinciaal eigendom en aangesloten op de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat.

Er klopte iets niet. Afgelopen vrijdag mailde Papjes de foto die we zien met een aanvulling (en let op, met 'gisteren' bedoelde hij derhalve afgelopen donderdag):
Op mijn mail over de camera's van twee weken geleden heb ik nog een aanvulling. Er heeft namelijk tot en met gisteren een tijdelijk meetsysteem van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens langs de Oostelijke Ringweg gestaan. In de bijlage een foto van het desbetreffende meetsysteem. In de discussie op jouw website kwamen verschillende camera's en verschillende foto's van camera's langs. Het werd mij pas later duidelijk dat de discussie zich richt op deze camera en niet op de incident-camera uit mijn vorige bericht.

Met het meetsysteem is een onderzoek uitgevoerd naar de betrouwbaarheid van detectielussen in het asfalt. Deze detectielussen tellen hoeveel verkeer er over heen rijdt. Met dit meetsysteem is gekeken of de lussen goed tellen.

Geen opmerkingen: