maandag 19 december 2016

MAANDAGOCHTEND (297)


De laatste schoolweek van het aflopende jaar 2016 is zojuist begonnen. Als het goed is zijn honderden kinderen in de wijk een paar minuten geleden een verwarmde basisschool binnengelopen en krijgen ze les in een aangenaam verwarmd klaslokaal.

Of de persoon die het raadsel dat we rechts op de foto op een brugleuning over de Zuidwending zien heeft gekalkt ook een goede schoolopleiding heeft genoten, is sterk de vraag. Of zal het een geheime code zijn? C-13.
Het zou kunnen dat de persoon die dit heeft aangebracht heeft zwaar ziek is en 's nachts door Beijum doolt en z'n ziekte her en der neer kalkt. Naar adem happend:

Wat is een C-13 ureum ademtest? De C13-ureum ademtest is een onderzoek waarmee de arts kan onderzoeken of u besmet bent  met de bacterie Helicobacter pylori. . https://www.mlds.nl/ziekten/onderzoeken/c-13-uren-ademtest/

Het bouwwerk dat we op de linker afbeelding zien getuigt van een gezondere en constructievere inslag. Locatie Froukemaheerd.
Duurzaam met (regen)water omgaan is hier het credo. Waarom het water vanuit de goot door de regenpijp naar beneden de grond in laten stromen terwijl je de plantjes er ook mee kan besprenkelen? Een ton aan de regenpijp waarin water kan worden opgevangen, een kraantje eraan bevestigen, en klaar is Kees. Er hoeft geen onnodige water uit de binnenkraan te worden gehaald.

Geen gek idee, toen de blogger vanochtend ging douchen liet hij de kraan een minuut stromen voordat het water een aangename temperatuur had bereikt. Tientallen liters water verspillend. Er schijnen systemen te zijn die het douchewater opvangen zodat je het toilet er weer mee door kan trekken.

De nieuwe week is weer begonnen, in feite de laatste gewone week van het jaar, bedenkend dat het over een week 2e kerstdag is (en over twee weken nieuwjaarsdag).
Op de rechter afbeelding jubelen de engelen erover, het lijkt alsof ze het uitkraaien van plezier en vreugde. Zomaar een buitenmuur van een huis in Beijum.

Een prettige week toegewenst. Met veel licht in de duisternis.


Geen opmerkingen: