zaterdag 31 december 2016

EEN VREUGDEVUUR MIDDEN IN DE HOLMSTERHEERD


Een oudejaarsavond zonder vreugdevuren lijkt een utopie, her en der in de wijk wakkeren de vlammen hoog op.

Zoals bij de vijver in de Holmsterheerd, zie de stapel hout in een eerder vandaag gepubliceerd bericht. En zie de foto's boven en links.

Het gras bij de vijver zal er naar verwachting tot in het voorjaar zwartgeblakerd bij gaan liggen, maar dat schijnen de Holmsterheerdjes op de koop toe te nemen.
Tenminste, een omstander: "Er zijn mensen in deze heerd die er op tegen zijn dat we een vuur maken."

De Holmsterheerd, er valt af en toe wat te steggelen. Over bomen, haardvuren, vreugdevuren.

Foto rechts, ook een vreugdevuur op de grens Grevingaheerd Groene Hart. Er stond niemand omheen, maar waarschijnlijk was het kicken om het vuur te ontsteken.
UPDATE 9.25 UUR; Er stond niemand echt herkenbaar op de foto maar toch werd verzocht die te verwijderen. Het tekent de iewat gespannen sfeer tussen 'partijen' in deze straat. Alsof de omstanders iets deden wat niet mocht terwijl op de bewuste plek in de Holmsterheerd al jaren fikkie wordt gestookt. De foto is verwijderd om geen olie op het vuur.....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

volgens mij waren we heel duidelijk en hebben we je duidelijk aangegeven dat we niet op de foto wouden bij het vreugdevuur. dus bij deze zal je de foto van de vreugdevuur aan de holmsteheerd willen verwijderen of de personen willen onherkenbaar willen maken.

Anoniem zei

Elk jaar weer hetzelfde de nette mensen van de Holmsterheerd tegenover de de mensen die 1 keer per jaar een vreugde vuurtje onsteken volgend jaar ook weer Holmsterheerdcommite geen verassing dus voor jullie.

Anoniem zei

Aan het begin van de opbouw is er gebeld door een mevr die woont aan de Holmsterheerd echter niet eens aan het water maar aan het zogenaamde speeltuin ze kan het vreugde vuur dus onmogelijk zien maar tja haar kids mogen geen plezier hebben dus andere kids ook niet. Wat ik heb begrepen is dat het vuurtje gewoon door mocht gaan mits het niet uit de hand liep. En daar hebben ze zich ook goed aan gehouden . Politie is een stuk of 3 keer langs geweest en alles was in order. en wat die zeikers aan de holmsterheerd betreffen elk jaar al minstens de 9 jaar dat ik hier tegenover het eendenvijver woon is er een vreugde vuur en nog nooit is het hier uit de hand gelopen.

Anoniem zei

maar wel vervelend dat er weer zo'n zwarte plek is ontstaan. Het duurt wel even voordat dat weer groen is......