maandag 12 december 2016

COLUMN UIT LEWENBORG (30)


Je hebt appels en rotte appels.


Deze week werd ik erg geraakt door het nieuws over vluchtelingen die eigenlijk geen ‘echte’ vluchtelingen blijken te zijn. De krant en de berichtgeving van rtv-noord staan er bol van. Gelukzoekers worden ze genoemd… Gelukszoekers zijn op zoek naar het ‘geluk’ en trekken daarbij ons allen mee in de ‘ellende’.

Het blijkt te gaan over Noord Afrikaanse asielzoekers die hier momenteel in het noorden, voor een enorme overlast zorgen. Deze overlast was al veel langer aan de gang, maar niemand die een bek open deed. Waarom is dit zo lang verzwegen? Nu men het niet meer aan kan, wordt er pas geklaagd. Klaagzangen vanuit het AZC zelf, de omgeving, de winkeliers en het personeel van de buslijn.

Met honderden tegelijk kwamen ze ons kikkerlandje binnen, om asiel aan te vragen. Een procedure wordt gestart en dan pas blijkt dat ze uit een veilig land komen. Hier is het AZC niet voor bedoeld en moeten ze ons land weer uit. Tijdens deze hele procedure kunnen ze hun gang maar gaan…


Gelukszoeker is het nieuwe woord om vluchtelingen aan te duiden die niet echt vluchteling zijn, maar vooral uit zijn op geld en daarom kiezen voor het beste westerse land. Het land waar ze het meeste geld kunnen krijgen, zonder hiervoor te hoeven werken. Als ze hier worden opgepakt voor het één en ander en in de bak belanden, hebben ze het stukken beter dan in hun eigen land. De omstandigheden daar zijn veel minder in de gevangenissen, dan hier. Nee, hier staat hun natje en droogje op tijd voor ze klaar. De procedures duren naar mijn idee veel te lang. Er kan toch opgetreden worden met het ‘zonder pardon’ recht, lijkt mij. Alleen werkt dat niet in ons land, aangezien wij een regering hebben die aan de ene kant ‘links’ is en aan de andere kant ‘rechts’ is. Zo komt men nooit tot een goed besluit en rechtsvorm. Hoe dom en krom is ons land?


Het wordt van kwaad tot erger. Zakkenrollen en vrouwen lastig vallen, daar zijn ze erg goed in. Ja, wij zijn zo’n landje waar ze hun de hand boven het hoofd houden. Er zijn echter ook asielzoekers, die echt vluchteling zijn en zich wél aan de regels houden en zich goed gedragen. De chauffeurs van lijn 73 zijn bang geworden voor die Noord Afrikanen en gaan met tegenzin die route rijden, sommigen worden er overspannen bij. Angst is wat overheerst. 

Zo hoort het toch niet te zijn tijdens je werk? Er is in maart speciaal een bushalte voor het AZC geplaatst. Instappen op lijn 73 die van Ter Apel naar Emmen rijdt, daar hoor je als asielzoeker toch blij mee te zijn. Maar nee, men maakt er misbruik van. Controleurs inzetten helpt niets, ze verscheuren de boetes al lachend. De politie doet ook geen moer. Nee, die geven hun een gratis buskaartje om er van af te zijn. Hoe zwak is dan de politie? Je zou toch zeggen, dat juist die ‘onze beste vriend’ is.

Ik zou zeggen een gratis ticket naar het land waar ze wegkomen, in plaats van een gratis buskaartje!

2016©Vlindertje73

Wil je meer van mij lezen dan alleen mijn column? Dat kan! Klik HIER.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben met u eens! Ze moeten gewoon terug als ze geen recht hebben voor asiel!

Anoniem zei

Noord-Afrikaans migrant trapt Duitse vrouw zo maar van hoge stenen trap af op station Berlijn. Politie zoekt nu naarstig naar DEGENE DIE HET FILMDE ! Immers: de politie had het betreffende filmpje niet in haar bezit, dus kon het dat ook niet vrijgeven, en tsja, degene die het filmpje "LEKTE" is nu dus zwaar in overtreding...
Kunt u het nog volgen ??

Anoniem zei

En wat als een der uitgekotsten je kind is? En je geen geld hebt. Makkelijk schrijven en oordelen

Anoniem zei

Moet een moordenaar of dief gepamperd of gestraft worden ?