woensdag 28 december 2016

KERSTBOOM MOET WATER TEGEN UITDROGING (kerstbomenophaalronde!)

De kerstbomen in de huiskamers zijn hoogstwaarschijnlijk een kritieke fase ingegaan, als ze er überhaupt nog staan. De kunstbomen geven natuurlijk geen centje pijn, maar de echte, en ook die met kluit, beginnen behoorlijk wat naalden te verliezen, hoogst irritant om die op te zuigen want als je met de stofzuigerslang tegen de boom aanstoot. valt er direct weer een nieuwe lading.

Ondergetekende geeft zijn boom elke dag een liter water om het proces van uitdrogen en naalden verliezen zoveel mogelijk te vertragen. Zie afbeelding.

Dat wordt nog wat om het kreng begin januari naar buiten te slepen, dat zal weer gepaard gaan met tegen deurposten stoten en honderden naalden verliezen (stofzuigerzak vol naalden).

Op de site van de buren van De Hunze staat een mooi bericht, de gemeente Groningen gaat een extra ophaalronde voor kerstbomen organiseren. Activeer de link en kijk hoe en wat (afvalwijzer) verder.

Ontheemde kerstbomen langs de weg en straks weer veel vuurwerkherrie en troep. De bewoners van de Amkemaheerd gaan er iets aan doen.
Staat op OOG-TV
Jaarlijks belandt er enorm veel vuurwerkafval op straat. De landelijke actie Supporter van Schoon probeert hier iets aan te doen. Tot nu toe doet alleen de Amkemaheerd in de stad aan de actie mee. 1 januari tussen 12 en 13 uur gaan tien buurtbewoners met bezems de Amkemaheerd schoonvegen.
Vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu. “Daarom is het belangrijk dat we ze samen opruimen. Zo zorgen we niet alleen voor een schone omgeving maar ook voor een betere sfeer in de buurt”, aldus de organisatie.

Geen opmerkingen: