vrijdag 30 december 2016

DE OPMAAT NAAR JAARWISSELING 2016/2017 IN BEIJUM

Zal dit de stemming op nieuwjaarsdag zijn?

Hoe zal de komende jaarwisseling in Beijum verlopen?

Tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 liep de ME nog over de wijkring ter hoogte van de Doornbosheerd. Charges uitvoeren, waar het er soms hardhandig aan toe ging, zie nog eens dit bericht. Beijum West leek wel een oorlogsgebied.


De daarop volgende jaren werd een feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum georganiseerd, dit om op rellen beluste jeugd iets aan te bieden zodat ze niet gingen ontsporen. Compleet met disco en al.
Ook werden zeecontainers op winkelplein Beijum West neergezet zodat baldadige jeugd niet de confrontatie met de ME kon aangaan en er een kat en muis spel konden spelen. Het winkelcentrum werd steevast dichtgetimmerd met oud en nieuw.

Sinds afgelopen jaarwisseling lijkt er een kentering gaande. Er was geen feest en geen muziek (behalve in de cafés) bij het winkelcentrum. En de schade, mwaaah, dat viel erg mee.

WINKELCENTRUM WORDT NIET DICHTGETIMMERD!

Vanmiddag maakte ondergetekende een rondje langs een paar winkeliers in Winkelcentrum Beijum. En wat blijkt? Net als vorig jaar worden de ramen niet dichtgetimmerd met planken. En dat mag een goede ontwikkeling worden genoemd. Shoetime timmert niks dicht, het tegenoverliggende Wortel van Vier niet...., waarschijnlijk krijgen alleen de beide Duitse supers in Beijum, een op Oost en een op West net als vorig jaar planken voor de ramen, evenals het gemeentelijk pand De Wegwijzer op Plein oost.

De Beijumblogger zal, mits fit, half half beetje grieperig, de gebeurtenissen in de wijk weer zover mogelijk voor het digitale voetlicht brengen.

Tips en foto's zijn welkom, via Facebook (persoonlijk bericht) of via Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: