vrijdag 30 december 2016

"EEN SCHIZOFRENE FIETS IN DE BENTISMAHEERD"

"Je moet even een foto gaan maken van de schizofrene fiets die al een paar weken tegen de groene elektriciteit-bak in de Bentismaheerd staat."
Aldus een bewoner uit genoemde heerd afgelopen week. Schizofrenie, in de volksmond wordt nog steeds gedacht dat dit 'gespleten geest' betekent.
Schizofrenie (gespleten geest; σχίζω schizo, φρενός phrenos) is een enigszins verouderde term voor een psychische aandoening binnen het schizoïde spectrum. De aandoening kan gepaard gaan met hallucinatiesparanoiawanen en denkstoornissen. Er is soms ook sprake van problemen in het functioneren op emotioneel en sociaal vlak. https://nl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenie 

De bewoner doelde waarschijnlijk op de gespleten manier van opspuiten van de fiets. Zie foto, de achterkant is deels geel geverfd. 

Schizofrenie is een ernstige geestesziekte. Een kenmerk kan zijn dat de persoon in kwestie zich ernstig verwaarloost. Ondergetekende heeft beroepshalve de nodige suïcides meegemaakt. Drama's. Medicatie (clozapine) waar je moddervet van wordt en geen toekomstperspectief hebben.

Zo ziet de fiets er ook uit, verwaarloost, liefdeloos behandeld. De ketting eraf. Lang niet gebruikt waarschijnlijk, tussen de spaken van het achterwiel steekt een verdwaalde herfstblad. Een  toekomstperspectief zou nog kunnen, dat ligt eraan wat de eigenaar of vinder er verder mee gaat doen.

Geen opmerkingen: