vrijdag 2 december 2016

EEN HELE ZICHTBARE DREMPEL IN DE HOLMSTERHEERD


Niet te snel rijden in een woonheerd s.v.p. Liever 20 km/uur rijden dan 40.

In de Holmsterheerd heb je veel bochten en tussendoor-weggetjes. Rij er maar eens door met de auto, 50 rijden kan echt niet Hoogstens 30.
Je hebt ze er natuurlijk altijd bij, aso's die menen te moeten kunnen scheuren in een heerd.
Om ze te laten afremmen zijn her en der drempels neergelegd. Of een drempeltje die we op de foto zien nut heeft, waagt de Beijumblogger te betwijfelen. Wat voor last heb je daar al automobilist van als je er over dendert?

Misschien heeft het zin om de drempel goed te markeren? De blogger telt 28 straatstenen die extra wit zijn gemaakt. Waren ze dat al? Geen idee. Wie zal het zeggen. In elk geval kun je er nu niet meer omheen, zie foto. Nou ja, woordspeling, doe even grappig, niet omheen, je zult er overhéén moeten.
Geen idee hoe ze dit gedaan hebben. Zie nogmaals de foto. Waarschijnlijk zijn er geen 28 stenen verwijderd om er vervolgens net zoveel witte weer terug te plaatsen.
Hier heeft vast een mannetje met een kwast en verfpot op de knieën gezeten, om 28 stenen extra wit te verven. Met een hekje erom heen? Vast, je kunt moeilijk straatstenen wit verven en er tegelijkertijd auto's over laten rijden, dat geeft vegen.

Jaja, lach er maar om. Het is wel even extra mooi veilig geworden voor de Holmsterheerdjes. vooral als het donker is. Wat zal het drempeltje wit oplichten.

Geen opmerkingen: