donderdag 1 december 2016

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (14)

De Hunze heeft niet zoals Beijum wel heeft een bus naar de Grote Markt en het Hoofdstation van Groningen. Maar wel een richting Zoutkamp. Buslijn 65, Berlageweg ter hoogte van de Bakemastraat.

Zie foto. Er is maar een bushalte in onze westelijk gelegen buur-wijk, de bus stopt hier en gaat deze kant op, vanaf de fotograaf bekeken, via kruispunt Beijum Zuid richting Kardinge en verder. De andere kant op gaat het via de Boterdiepbrug en Noorderhoogebrug richting Zoutkamp.

De afstand tussen eerste (of laatste, ligt eraan van welke kant je het bekijkt) bushalte in Beijum, ter hoogte van de Fossemaheerd, en deze in De Hunze (foto) bedraagt ongeveer een halve kilometer. Hunzenaren kunnen gemakkelijk met buslijn 4 vanuit Beijum naar de binnenstad, Beijumers kunnen met buslijn 65 vanuit De Hunze naar de Ommelanden. Een ideale combi.

Trouwens, de beide rijen jonge boompjes die we zien hebben allemaal een soort van groen rokje aan zoals we rechts kunnen zien. Het groen in beide wijken is belangrijk en wordt gekoesterd.

Update 18.29 uur; De Hunze kent alleen een uitrijdende bushalte. Even verderop, het Heerdenpad over, staat de inrijdende halte. Zie foto rechts.

1 opmerking:

Henk Lankamp zei

Er zijn in de Hunze voor lijn 65 ook nog haltes bij de Granpré Moliereweg en de v.Eesterenlaan.