vrijdag 2 december 2016

AFSLAG 5 EN 6 NAAR BEIJUM ZUID EN NOORD

Afslag 5 naar Beijum Zuid
Het ligt in de bedoeling dat de afslagen op de ring Groningen genummerd gaan worden. Beijum-Zuid krijgt nummer 5 en Beijum-Noord nummer 6.
Op de westelijke rondweg zijn hier en daar al nummers zichtbaar.
Waarschijnlijk komen ze ook op de definitieve bebording te staan, die binnenkort langs de oostelijke ring worden geplaatst.



Lezer Henk stuurde deze attente mail.
Afslag 6 naar Beijum Noord

Bovenstaande afbeelding staat op Wegenforum.nl
Er staat bij, en lees verder door de link te activeren:

Veel weggebruikers kennen straatnamen niet. Dit geldt vooral voor (boven)regionale weggebruikers, maar ook voor stedelijke automobilisten zijn namen als "Amkemaheerd" en "Siersteenlaan" niet altijd een feest van herkenning. Daarnaast is de beschikbare ruimte op DRIP’s beperkt om straatnamen te vermelden. Voor provinciale DRIPS zijn deze namen bij voorkeur maximaal 9 tekens lang zodat ze op een regel te passen. Ook kan de weggebruiker maar een beperkte hoeveelheid informatie tot zich nemen.

Hierom gaat de provincie de afritten op het provinciale deel van de RING nummeren. Hiermee zijn we de eerste regio waarbij afritnummering ook wordt toegepast op niet-Rijkswegen. De afritten van de Rijkswegen (A7, A28)- en daarmee ook de RING-Zuid - zijn reeds genummerd. Afritnummering is daarmee een voor de weggebruiker bekende en beproefde verwijzing.


Geen opmerkingen: