dinsdag 20 december 2016

KERSTPAKKETTEN WORDEN GEVULD IN DE BRON


Kerkelijk centrum De Bron zit vandaag helemaal vol. Niet met mensen die er een dienst bij komen wonen maar wel met 187 dozen die gevuld gaan worden. De kerstpakkettenactie van Sociale Long en De Bron nadert een finale. Morgen en overmorgen worden ze naar de huizen gebracht waar mensen om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug voor kerst goed kunnen gebruiken.

Foto's zijn tegen het middaguur gemaakt. Vrijwilligers waren bezig om de dozen te vullen, zoals Theo Smit en Marjolien de Jong, zie afbeelding boven.

Het vergt aandacht en energie om de dozen te vullen, je kunt niet zomaar allerhande producten in de doos stoppen. Maatwerk is gevraagd. Je stopt geen speelgoed in een doos voor iemand die geen kinderen heeft. Wie suikerziekte heeft heeft geen behoefte aan een pak suiker. En zo zijn er meer voorbeelden te noemen.

Morgen en overmorgen wordt de tweede succesvolle kerstpakkettenactie op rij in Beijum afgesloten.
Het zouden er 150 worden, maar er is meer vraag en aanbod (van producten) en daarom is het aantal naar 178 opgeschroefd.

Als er iemand is die op de foto wil ten tijde van het overhandigen van een kerstpakket, mail dan even: Beijumnieuws@ziggo.nl


3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Hierboven staat:

"Het vergt aandacht en energie om de dozen te vullen, je kunt niet zomaar allerhande producten in de doos stoppen. Maatwerk is gevraagd. Je stopt geen speelgoed in een doos voor iemand die geen kinderen heeft. Wie suikerziekte heeft, heeft geen behoefte aan een pak suiker. En zo zijn er meer voorbeelden te noemen."

Op Facebook Beijumnieuws was er eind vorige week een discussie, waaruit bleek dat er geen maatwerk wordt afgeleverd.

Ik pleitte voor individueel maatwerk. Met name voor suikerpatiënten en alcoholisten.

Aandacht voor kinderen lijkt me eveneens zeer zinvol.


Het gaat niet alleen om inpakken. Goed luisteren naar de tipgevers is eveneens zeer belangrijk.

ria zei

Hoe betuttelend willen we nog zijn? Ik zie een fles shampoo in een doos. Gaan we eerst aanbellen om te kijken of de heer des huizes nog haar heeft? Of dat mevrouw misschien overgewicht heeft en daarom geen koekjes mag krijgen maar alleen komkommers en wortels? Als je zo'n pakket krijgt denk ik dat je zelf in staat bent te selecteren welke producten niet voor jou geschikt zijn en je kunt ze toch prima ruilen met bijv. de buren? Of zelf cadeau geven? Eindelijk kan dat dan ook weer eens. Laten we de minder bedeelden niet behandelen als onmondige mensen zonder stem.

Anoniem zei

Rubberentegelgeneratie