maandag 12 december 2016

MAANDAGOCHTEND (296)


We wonen niet alleen in Groningen -Beijum Fietsstad maar ook in Fiets-Steelstad Groningen.


Dacht de Beijumblogger bij het aanschouwen van de fietsen op bovenste en linker afbeelding.

Zie foto's boven en links, twee gemolesteerde tweewielers staan op amper 250 meter van elkaar. Locatie Grevingaheerd en het aangrenzende wijkpark Groene Hart.

We hebben in Beijum een goede professionele fietsenmaker, ter hoogte van de bussluis naast Winkelcentrum Beijum, maar een tweedehandse opknap-fietsenmaker in de kringloopwinkel aan de Claremaheerd zou niet verkeerd zijn. Zoveel half kapotte fietsen in de wijk.

Zie ook afbeelding rechts. Een poes vergaapt zich aan een al dagen in het gras tussen het voetpad en fietspad gelegen kinderfietsje op de hoek Claremaheerd/wijkring. Geen ouder die het fietsje mist?

Ergens in de Onnemaheerd, of in elk geval vlakbij, schrok ondergetekende op van een boerka. Zie afbeelding rechts beneden. Tenminste, de associatie aan een boerka heeft hij vaker als hij een opgeborgen parasol in een tuin ziet staan.

Moslims, Joden, keppeltjes, hoofddoeken..., boeddhisten en andere Jehova Getuigen, prima, fundamentele christenen op de Veluwe idem dito, maar je trekt geen horror en idiote spooktent om je  lijf en voor je hoofd. Geloof vooral in Allah, God of in een andere Sinterklaas, maar laat wel je gezicht zien.

Du eem normoal in het Groningse.

Zie ook afbeelding links beneden. Veel Grunningers hebben een bordje met opschrift 'Betreden op eigen risico ' bij het tuinhekje opgehangen. Het kan ook anders: welkom in mijn tuin. Wantrouwen versus vertrouwen.

Gestolen fietsen. Boerka's op straat of denkbeeldig in de tuin.
Waar rook is is vuur. Over vertrouwen en wantrouwen gesproken.

Beijumse en Jensemaheerd-bewoonster Trijntje de Haan schrijft al driekwart jaar in wijkkrant De Beijumer.
En ze organiseert vuuravonden op de grens Jensemaheerd/Beijumerbos.

Zo ook komende zaterdag, zie de flyer die kriskras door de Jensemaheerd is aangeplakt, afbeelding beneden.

De nieuwe week is begonnen. Kapotte fietsen, vuurtjes stoken en boerka's.
Het is de een na donkerste maandag van het jaar. Licht is nog altijd sterker dan duisternis. En vertrouwen is sterker dan wantrouwen.
Koop deze week vooral een kerstboom en steek het licht aan.


Geen opmerkingen: