donderdag 8 december 2016

TOUWTJE UIT DE BRIEVENBUS IN DE WIBENAHEERD


Je zou het niet denken. Maar het is wel waar. In dé woonheerd van Beijum die- en de blogger kan het ook niet helpen maar het is wel waar- het meest in het nieuws komt in verband met criminaliteit, overlast en dergelijke, hangt al tijden een touwtje uit een brievenbus.

Zie afbeelding. Gistermiddag gemaakt. Wibenaheerd. Vertrouwen en wantrouwen komen samen. Want de Beijumblogger zal het adres maar beter niet prijsgeven uit welk huis dit touwtje uit de brievenbus hangt. 

Grappenmaker Youp van 't Hek bejubelde afgelopen zaterdag de toespraak van touwtjes uit de deur-man Jan Terlouw in NRC.


Op meer rechts georiënteerde sites werd het pleidooi van Jan Terlouw voor hernieuwd vertrouwen en verdraagzaamheid getorpedeerd en belachelijk gemaakt. Want het ligt vooral aan de komst van buitenlanders dat het onderlinge vertrouwen getorpedeerd is.

Als geboren Knoalster herinnert de blogger zich tijden dat de fiets of de huisdeur niet op slot hoefden. Toen was geluk heel gewoon...Koot en Bie

Buiten huilt de wind om 't huis
Maar de kachel staat te snorren op vier
Er hangt een lapje voor de brievenbus
En in de tochtigste kieren zit papier
We waren heel erg arm en niemand hield van ons
Maar we hadden thee en nog geen TV
Maar wel radio en lange vingers.

We gingen nog in 't bad, haartjes nat
Nog even op, totdat vader zei: "Vooruit, naar bed"
Dan kregen we een kruik mee
Gezichten op 't behang
Maar niet echt van binnen bang
Toen was geluk heel gewoon.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jan Tertouw bedoelt het vermoedelijk wel goed. Probleem is alleen dat hij anno 2016 nog niet helemaal op deze planeet is geland.

Anoniem zei

Bij ons hangt ook gewoon het touwtje uit de brievenbus, zo kunnen de kinderen in en uit lopen. Wanneer we weg gaan dan gaat het touwtje naar binnen en deur in het slot. Moet kunnen hoor!

Unknown zei

Dat is mijn deur en ja het is voor de kids in en uitlopen maar 1 deurtje verder ligt een grote waakhond en die speelt niet met touwtjes 😉