woensdag 21 december 2016

STORINGEN LICHTMASTEN RING NOORD EN OOST VERHOLPEN


Een paar dagen geleden berichtte Ring Groningen over oude lichtmasten die waren vervangen door nieuwe exemplaren. Maar die het nog niet allemaal deden. De Beijumblogger zag gistermiddag werkzaamheden op de oostelijke ring ter hoogte van Beijum Noord. 

Waarschijnlijk werkzaamheden die met het herstellen van de lichtmasten te maken hebben (wordt nagevraagd). 
Eerst nog even het bericht:
De Provincie Groningen heeft nagenoeg alle oude lichtmasten op de Noordelijke en Oostelijke Ringweg in de maanden november en december vervangen door nieuwe. Op dit traject staan nu allemaal nieuwe lichtmasten die gepast licht bieden in deze donkere dagen.


De oplettende automobilist zal het zijn opgevallen dat het licht het niet overal doet. Dat heeft te maken met storingen die vooralsnog meestal onder de grond liggen (oude kabels en/of beschadigingen). Hier komt heel wat bij kijken om precies te weten wat de storing is en waar deze dan precies gelokaliseerd is.
Meetwagen
De Provincie Groningen zet hier een speciale meetwagen voor in . Daarna is het zaak om de reparaties in te plannen zoals het verwijderen van vangrails ven asfaltzagen. Deze werkzaamheden worden telkens buiten de spits tussen  09.00 en 15.00 uur uitgevoerd. Dit gaat meestal gepaard met een tijdelijke vermindering van rijstrook. Het verkeer wordt hier met bebording en actiekarren op geattendeerd.
De storingen zijn verholpen. Uitgerekend op de donkerste dag van het jaar. Vanochtend meldde RingGroningen:
EEN KLEINE UPDATE IN DEZE DONKERE DAGEN. NAGENOEG ALLE STORINGEN BIJ LICHTMASTEN OP TOTALE TRAJECT RING NOORD EN RING OOST ZIJN VERHOLPEN. EEN PERFECTE TIMING OP DEZE DONKERSTE DAG VAN HET JAAR...!

Geen opmerkingen: