vrijdag 23 december 2016

BEIJUMSKAP (285, slot)


De laatste Beijumskap in deze donkere dagen voor kerst. Ik woon al 3 jaar niet meer in Beijum, maar blijf met de wijk verbonden. Ik doe er nog steeds boodschappen, heb er veel vrienden wonen en mijn fotoproject 'Beijumers are watching you’ hangt langs de wijkring ter hoogte van de Scheltemaheerd.

Om prettig samen te kunnen leven moeten we af en toe een beetje rekening met elkaar houden en elkaar een beetje in de gaten houden. Enige vorm van sociale controle vergroot de leefbaarheid in een wijk waar zoveel verschillende mensen samen wonen. Als je omhoog kijkt, kijken de Beijumers op de foto’s je aan, je wordt in de gaten gehouden en je bent nooit alleen.

Als we nu allemaal met de ‘kerstgedachte’ in ons hoofd eens een kopje koffie gaan drinken bij die alleenstaande buurvrouw, of een boodschapje meenemen voor die buurman die slecht ter been is. Geluk zit hem in de kleine dingen en als je een ander helpt voel je je daar zelf ook beter door.
Ik wens iedereen gezellige feestdagen en een liefdevol 2017 en ik hoop dat mensen de ‘kerstgedachte’ niet op 1 januari weer vergeten zijn maar het hele jaar door aardig voor elkaar zijn.

Foto + tekst: Atsje Straatsma

1 opmerking:

Anoniem zei

Hartelijk dank voor je mooie foto's en goede feestdagen Atsje!