dinsdag 20 december 2016

HONDEN HEBBEN LAST VAN VUURWERK


Officieel mag er pas op oudejaarsavond vanaf 18.00 uur vuurwerk afgestoken worden maar het knalt de laatste dagen al behoorlijk in en om Beijum.

De discussie over al of niet particulier vuurwerk afsteken laait de laatste jaren regelmatig op als het einde van het jaar nadert. Zo wordt er nagedacht over vuurwerkvrij gemeentes.
In de eigen gemeente Groningen zijn zeven locaties aangewezen waar met oud en nieuw geen vuurwerk mag worden afgeschoten, zoals bij ziekenhuizen, verpleeghuizen en begraafplaatsen, lees hier

Een groep die niet kan opkomen tegen vuurwerkoverlast zijn honden. Een lezeres uit de Boelemaheerd mailde gisteren:


Misschien kan je mensen er eens op kunnen wijzen dat dieren heel erg veel last kunnen hebben van het vuurwerk. Hun gehoor is veel beter ontwikkeld en sommige honden zitten zo weken in de stress, samen met de baasjes en de buren. Echt een fijne vakantie en laatste weken van het oude jaar zijn het dan niet meer.

Vandaag was het ergggg..... Jonge, jonge....mijn hond was vreselijk aan het blaffen, echt om gek van te worden.
En het mag niet....Pas vanaf 18.00 uur 31 december.


Niet eerder!

Miljoenen euro schade in Nederland. Zware luchtvervuiling. Vernielingen en veel glas op fietspaden in de wijk. Kapotte stukken straat in verband met vreugdevuren.
Het gaat de laatste jaren beter in Beijum tijdens de jaarwisseling. Maar de roep om particulieren te verbieden vuurwerk af te schieten wordt met het jaar luider.

1 opmerking:

Anoniem zei

Verbieden hoeft niet maar meer controle en ouders daadwerkelijk een boete geven als hun kinderen overlast bezorgen zou leuk zijn.