maandag 26 december 2016

COLUMN UIT LEWENBORG (32)


Ben jij al in feeststemming?

Vandaag is het tweede kerstdag en ik wens iedereen die dit leest een hele fijne dag. De kerstdagen horen een saamhorig familie/vrienden feest te zijn, in mijn ogen brengt het dus veel stress met zich mee. Wat gaan we doen? Bij wie houden we het feest? Wat eten we? En óh help, wat moet ik in hemelsnaam aan trekken. De kleding van vorig jaar volstaat niet meer, dus moet je ook nog de stad in om iets nieuws te kopen. Je wilt er tenslotte die paar dagen tiptop uit zien, nietwaar?

 Man, oh man wat een drukte in de stad. Ik kan er absoluut niet tegen en zo zullen er met mij wel meerderen zijn. Zo kan je natuurlijk altijd online kleding bestelling, in de hoop dat het op tijd in huis is. Je pakketje wordt netjes aan de deur afgeleverd, gauw ga je het passen. Shit, past niet. Als je een maat kleiner of groter moet hebben dan red je dat niet meer op tijd. Toch maar je kledingkast overhoop halen dan. Op zoek of er nog iets tussen hangt, wat er wel mee door kan deze dagen?

Heeft iedereen alles in huis voor het kerstdiner? In alle drukte van deze dagen, lijkt het af en toe wel oorlog in de supermarkten. Gejaagde en geërgerde mensen, rammen zich een weg door de toch al vaak smalle paden met hun winkelwagentje. Bots hier, bots daar. Zo vergeet je gemakkelijk iets mee te nemen, wat je toch echt nodig hebt. Wees gerust, ik weet dat de Jumbo 365 dagen per jaar open is. Kerst brengt toch altijd wel stress met zich mee. Hele menu’s worden er voorbereid en dan ben je nét datgene vergeten wat absoluut niet mag missen. Hup hup, wie is er de Bob? Ja mensen kijk maar uit. De politie werkt ook deze dag gewoon door en er zullen weer vele alcoholcontroles zijn. Ik zeg altijd, de politie moet hun ‘bonus’ nog verdienen. Let je ook op je snelheid als je naar de winkel racet om je laatste ingrediënt te halen?

Thuis omringt met familie en of vrienden is het vaak met de kerst een gezellige boel. Voor sommige mensen zijn deze dagen niet meer dan op komen draven, mooi zitten en een pootje geven. Laten we er even vanuit gaan dat jullie allemaal fijne dagen hebben. Lekker gegeten, buikjes rond, knoopje van je broek los, want het super de luxe toetje moet er ook nog bij in passen.

Na deze dagen heb je dan vijf dagen om een beetje bij te komen en dan staat het oud en nieuw voor de deur. Dezelfde drama’s in de supermarkten begint weer van voor af aan. Oh en vergeet niet dat men massaal vuurwerk gaat inkopen. Lekker knallend het nieuwe jaar in. Hier denken de dieren helaas anders over. Kunnen we daar een beetje rekening mee houden?

Oud en nieuw vind ik iets om het afgelopen jaar te overdenken en gezellig met vrienden door te brengen. Om twaalf uur iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar wensen, laat de champagne flessen maar vast knallen. Het vuurwerk barst buiten los en alle dieren schrikken zich een ongeluk. De knallen moeten steeds harder en harder, het lijken af en toe wel echte bommen. Siervuurwerk is mooi, kunnen we het daar niet bij houden?

Mijn arme hondje schrikt zich al een ongeluk van de kurk die van de champagnefles afschiet, met een knal. Alle knallen buiten doorstaat ze met doodsangst. Met haar zullen er vele andere honden doodsbang zijn met oud en nieuw. Daarom mijn oproep:

PLASPAUZE VOOR DE DIEREN TUSSEN 22.00 uur en 23.00 uur.

Alsjeblieft mensen houd een beetje rekening met onze angst! Oh en vergeet ook niet je kat binnen te houden.

Alvast een hele fijne jaarwisseling en ik wens jullie al het goede toe in 2017.

2016©Vlindertje73

Wil je meer van mij lezen dan alleen deze columns? Klik dan HIER.

Geen opmerkingen: