vrijdag 30 december 2016

IN RAZENDE VAART VOOR HET LAATST NAAR FAMILIA LEER

Winkelcentrum Familia te Leer in Duitsland gaat over een paar weken dicht. De dag na 2e kerstdag ging ondergetekende nog even heen om boodschappen te doen. En en passant de auto volgooien met benzine omdat het daar 30 cent de liter goedkoper is.

Normaal gesproken is er geen reden om reclame te maken voor een winkelcentrum over de grens, maar ondergetekende weet dat er redelijk wat Groningers heen gaan om boodschappen te doen.
Liefhebbers van sterke drank (beduidend goedkoper), van alternatieve medicatie, spullen voor in bad en van veel andere goedkope producten kunnen er tot maart terecht. Voor de achte kniepstuvers, rij erheen zodat bij aankomst de benzinemeter dik op de reserve staat, gooi je tank vol en je hebt de reiskosten er weer uit.

De blogger maakte een Max Verstappen-filmpje van zijn reis naar Leer. Kijk desgewenst even mee, vanaf de Korreweg in Groningen was hij binnen vier minuten in Leer. Daarbij inbegrepen dat hij ter hoogte van Hoogezand in een file terechtkwam in verband met een vrachtwagen die de vangrail op de A-7 had gebeukt, een plaspauze...en zie ook hoe ondergetekende door de Emstunnel vliegt.

(Dank jullie wel voor deze enorme snelle bolide http://www.autobedrijfvisser.nl/, de benzinetank gaat zo wel erg snel leeg....)

Zie video beneden
Twee jaar geleden maakte ondergetekende hetzelfde reisje, zie hier.
UPDATE 0.40 uur, natuurlijk heet het Famila, zoals lezers opmerken, alleen in kringen van de blogger wordt de winkel Familia genoemd.
Video via YouTube bekijken? https://www.youtube.com/watch?v=UNOOZyMxuHg

Der Verbrauchermarkt „Famila“ zieht sich aus dem Ems-Park in Leer zurück. Ein nachhaltiger, wirtschaftlicher Betrieb ist unter aktuellen Rahmenbedingungen nicht möglich, teilt die Bünting-Gruppe dazu am Freitag, 30. September 2016, mit.
Ende März 2017 endet der „Famila“-Mietvertrag für den Ems-Park in Leer.  – Ende März 2017: Famila-Markt im Ems-Park in Leer schließt | noz.de - Lesen Sie mehr auf: http://www.noz.de/lokales/westoverledingen/artikel/783294/famila-markt-im-ems-park-in-leer-schliesst....Lees hier


Geen opmerkingen: