vrijdag 30 december 2016

OVERVOLLE BAKKEN VOOR HET LAATST IN 2016 GELEEGD

Het zal door het overvloedige eten komen dat met kerst is genuttigd of van verpakkingen van cadeautjes die die dagen zijn gegeven. Vandaag staan in Beijum voor de laatste keer de zwarte vuilniscontainers langs de weg, En wat zitten die overvol.

Meestal lukt het ondergetekende nog wel om afval wat niet meer in de eigen bak past bij een buurman in de bak te mieteren als die aan de de kant van de weg klaar staat om opgehaald te worden. Maar dat lukte vanochtend niet.

Veel mensen hebben van de nood een deugt gemaakt en hebben een vuilniszak met troep op de volle container gedeponeerd. Zie afbeelding boven.
Vanaf het pleintje aan de Eilardaheerd kwam enige tijd geleden een klacht binnen dat katten half open bakken aan het plunderen waren en er troep op straat terechtkwam. Dat zal vandaag niet gebeuren, de katten liggen deze dagen het liefst bij de verwarming, ver van de vrieskou en het vuurwerk-geknal.

Foto beneden is gisteravond laat genomen toen ondergetekende terugkeerde in Beijum. Ter hoogte van de Fossemaheerd stond een schilderij tegen de zwarte bakken aan.

Die had mooi in de kringloopwinkel aan de Claremaheerd gepast. Maar die is vandaag dicht en gaat pas op 5 januari weer open.

Geen opmerkingen: