zaterdag 17 december 2016

BEIJUMSE NIENKE HOMAN LIJSTDUWER GROENLINKS 2e KAMERVERKIEZINGEN


Ze zit sinds 30 april 2015 namens GroenLinks in dagelijks bestuur van het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen. Ze woont in Beijum en haar politieke capaciteiten lijken dusdanig te zijn opgevallen dat ze een rol als lijstduwer voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar toegewezen heeft gekregen. Nienke Homan is haar naam.

Gisteren aan het begin van de avond liep ze te stralen in Winkelcentrum Beijum. Even op de foto Nienke. Geen enkel probleem, zie boven. Naast een feestelijke kerstboom.
Hoe is het zo gekomen dat je lijstduwer bent geworden? "Ik ben gevraagd door het bestuur. Geweldig dat ik dat vertrouwen krijg. Het wordt een mooie en spannende periode naar de verkiezingen toe."

Er woont nog een politica in Beijum. Ondanks de politieke tegenstellingen kunnen Mirjam Wulfse (VVD) en Nienke Homan het goed met elkaar vinden. Zie nog eens dit bericht van ruim anderhalf jaar geleden met een foto van de beide schommelende dames.

Wulfse feliciteert haar wijkgenoot en deelt en passant nog een pluim uit aan Liesbeth van Tongeren, ook van GroenLinks:
"Ik ben vandaag, zaterdag, de hele dag op campagne. Ik feliciteer Nienke met haar positie als lijstduwer. Daarnaast feliciteer ik Liesbeth van Tongeren die niet op de GL-lijst stond maar nu op de zesde plek staat. Met haar heb ik debatten gevoerd over de gaswinning in Groningen, we staan voor hetzelfde, voor een veilige provincie."
 Geweldig: officieel op de lijst voor verkiezingen Tweede Kamer!

Ruim een jaar geleden las Nienke Homan voor op wat toen nog basisschool De Expeditie heette. Tijdens de dag van de Duurzaamheid in oktober 2015. Zie nog eens dit bericht.

Het lijstduwer-schap is haar niet aan komen waaien, ze is van 'onderaan' begonnen binnen GroenLinks.
"De afgelopen 11 jaar heb ik heel veel verschillende dingen binnen GroenLinks gedaan. Van flyeren, werkgroepen, Statenlid en nu Gedeputeerde van de Provincie Groningen. Ik ben gevraagd om lijstduwer te zijn, super dat ik samen met Ineke van Gent onze stad mag vertegenwoordigen. En dan ook Liesbeth van Tongeren op nummer zes. Samen laten we ons uit het noorden horen voor een groen en sociaal Nederland. En daar hoort mijn thuis Beijum bij!"

Geen opmerkingen: