dinsdag 27 december 2016

ONDERTUSSEN BIJ DE BENZINEPOMP VAN BEIJUM


Zal het dak lek zijn, en moet het daarom gerepareerd worden? Dacht de blogger toen hij vlak voor kerst twee mannetjes op het dak van de enige benzinepomp die Beijum rijk is zag kruipen.

Zie foto boven. Gedruppel van boven als je staat te tanken, geen consument van benzine of diesel die dat wil. Geen idee wat de mannetjes (waarvan maar een in beeld is, de ander zat ten tijde van fotograferen midden op het dak) precies aan het doen waren, maar je gaat niet zo maar op het dak zitten.

De Beijumblogger tankt er zelden, niet vanuit antipathie of iets dergelijks, het ligt gewoon niet op zijn route, hij verlaat en komt de de wijk meestal binnen via Beijum Zuid, terwijl de benzinepomp ter hoogte van Beijum Noord ligt.

Wat wel handig is, zie afbeelding links, is dat je er mooi even je banden op kunt pompen. Dat kost vijftig cent en moet door weer en wind gebeuren, want geen afdak.
Benzineverkoop brengt geld in het laatje en dan moet je klanten tevreden stellen, ondergetekende dokt van een lege naar volle tank zo zeventig euro.

Een beetje banden oppompen brengt geen geld in het laatje. Dat moet je voor vijftig cent eventueel maar in de regen of sneeuw doen.
Een benzinepomp is immers een voorziening. Maar ook een commercieel bedrijf.

Geen opmerkingen: