zondag 1 januari 2012

ECHT FEEST OP PLEIN WEST

De sfeer op Plein West, op de parkeerplaats, is tot nu toe een van ontspanning en gezelligheid. Ondergetekende banjerde er net een half uurtje rond, en hij had het idee: dit kan niet meer stuk. De felicitaties bracht hij reeds over aan jongerenwerker Anno Jager. Maar die wilde daar nog niks van weten: "Nee, ik ben pas tevreden als het afgelopen is en iedereen vredig naar naar huis gaat." Maar denk je dat het nog om kan slaan? "Nee, daar ben ik niet direct bang voor, maar er hoeven maar twee ruzie te krijgen en de vlam kan overslaan. Ik blijf alert en ik heb hier mannetjes rondlopen die zich onder het feestende publiek mengen en de zaak goed in de gaten houden."
Een professional in hart en nieren, de huid niet verkopen voor de beer geschoten is. Zoiets. Tot nu toe is me geen enkel incident uit de wijk ten gehore gekomen. Wel ontmoette ik vreemde mensen die uitgelaten de beste wensen riepen, en aan de Isebrandtsheerd vertelde een bewoonster dat ze het nog nooit zo beschaafd en rustig heeft meegemaakt tijdens oud en nieuw te Beijum. Ondergetekende kon het toch niet laten, er volgt later in de nacht nog een video...

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Heb effe gekeken zo rond 02.35 uur nabij plein west vond het rustig nog mensen die er heen liepen maar ook die weer huiswaarts keerden.
Vond wel waar ik was het met vorig jaar wat rustiger was met vuurwerk dan vorig jaar.

Hoorde zo rond 02.00 uur nog wel een sirene waar voor weet ik niet zat al weer thuis.

Amanda

Anoniem zei

Foutje ik bedoelde inplaats van 02.35 de tijd van 01.35 uur.

Amanda

Anoniem zei

Nou vind het nu welletjes met muziek, t lijkt wel alsof mijn bed in de discotheek staat in de gabbertjestijd, wat een bass. En dat domme vuurwerkgeknal, mag officieel tot 2 uur toch?

Anoniem zei

U heb zeker een computer bij het bed staan.

Dat gezeur toch t,sis toch nooit goed.

Bent u ook jong geweest en hoe was uw toen.

Amanda

Anoniem zei

Ik ben er ook klaar mee!

Anoniem zei

anoniem..

Dit is 1 keer per jaar,moet kunnen toch..
als het op deze manier rustig kan blijven dan is dat toch heel fijn.of heeft u liever dat het een zootje word.
Iedereen verder een gelukkig nieuw jaar!!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

het was wel gezellig,maar de mannen moesten allemaal wel erg nodig en stonden toch weer in de bosjes te plassen,en rotjes tegen de ramen,daar was ik echt niet blij mee,muziek voor de iets oudere mensen heb ik echt niet gehoord,wat een herrie,nou ga mijn ramen maar schoonmaken,want die zijn rood van de rotjes.

karin.p zei

Alles is idd rustig verlopen op enkele icidentjes na die door de ingehuurde potige mannen snel die kiem zijn ingesmoord.
De muziek ging erg lang door en op oost lang ook ik nog in mijn bed te te trillen ligt ook hoe de wind staat.
Ben blij dat ik er niet pal naast woon :)

Op oost was nog voor de jaarwisseling een klein brandje geblust door de brandweer.

Anoniem zei

wij wonen er wel pal naast,inderdaad behoorlijk herrie.werd veel geplast,behalve in de plaskruis.beetje later op bed dan anders, door het muziek natuurlijk niet kunnen slapen,ach vanavond er vroeg weer in zijn we er morgen weer helemaal bij.

Anoniem zei

@t Amanda: ik ben 23, dus met 'jong' zijn heeft dit niets te maken. Het is irritsnt als de bass zo hard staat dat je uit je bed wordt gebounced. Erg vervelend als je de volgende ochtend vroeg op moet om te studeren (ik ben studente ja, maar ik houd WEL rekening met anderen). Dus a.u.b. niet zo generaliseren. En wat is je punt trouwens van een computer naast het bed? Wat is de logica van je opmerking?
on topic; Het is heel goed dat de jongerenwerkers van Beijum zo de buurt in toom hebben gehouden, petje af, vind het oprecht een heel goed initiatief. Maar voor volgend jaar: houd meer rekening met omwonenden en zet die bass gewoon uit na 2 uur 's nachts. Je mag immers na 2 uur ook niet meer knallen met vuurwerk, dus waarom wel een zware bass inzetten. Afijn. Groetjes van een vriendelijke doch kritische studente

Anoniem zei

@t Anoniem (anoniem..

Dit is 1 keer per jaar,moet kunnen toch..
als het op deze manier rustig kan blijven dan is dat toch heel fijn.of heeft u liever dat het een zootje word.)

zoals je uit andere reacties kunt opmaken: het was toch een rommeltje in sommige aspecten (pies, vuurwerkrommel). Hier ook met omgegooide fietsen, rotjes gooien tot 7 's ochtends. Dus ik snap niet wat de relatie is tussen een harde bass de hele nacht lang en een rommel maken...Beetje zwart-wit vind je ook niet?
Ik zeg niet dat ze geen feest mogen organiseren, mijn enige punt is dat de bass te hard staat en te lang doorgaat. In discotheken dempen ze de bass en volume ook langzamerhand. Moet Beijum weer een uitzondering zijn? Ik hoop dat ze wat met deze constructieve kritiek doen.

Groet, Studente

Anoniem zei

Studente, bedankt voor de nuancering. Heeft inderdaad niks met oud/jong, positief/negatief te maken maar met respect voor je medemens. Gewoon volgend jaar rekening houden met omwonenden en na 2 uur muziek/bas aanpassen. Simpel toch?