zondag 1 januari 2012

FEEST OP OOST EN WEST

Voorzichtig mag gesteld worden dat Beijum een prima jaarwisseling achter de rug heeft. Ik hou nog even een slag om de arm, je weet het nooit. Fietsend tussen Oost en West zag ik groepjes aangeschoten jongelui met korte lontjes. Maar ik heb niet het idee dat relschoppers samen krachten konden mobiliseren om te vernielen, te vechten of te sarren. In eerste instantie toog ik om half twee weer naar het Buitenfeest op West. Onderweg werd me toegeschreeuwd:" Opschieten, burgemeester Peter Rehwinkel is bij het feest aanwezig." Verhip, voor de 2e achtereenvolgende jaar komt de burgemeester tijdens de jaarwisseling naar Beijum, en voor de even zoveelste keer loop ik hem net mis. Op z'n Twitter staat: Peter_Rehwinkel Peter Rehwinkel Feest in Beijum momenteel, oud en jong op straat. 48 minuten geleden. Lees hier. Het was nog steeds gezellig en ontspannend op het feest. Dat kon niet meer stuk. Grote vraag blijft alleen hoe de groepjes jongeren naar huis gaan. Voldaan of tevreden? Of gefrustreerd, branie-achtig en vernielzuchtig? Mocht dat laatste het geval zijn dan moeten ze dat toch echt bij zichzelf zoeken. De organisatoren, MJD, Stiel, winkeliersvereniging en Politie hebben hun best gedaan om de voorwaarden te scheppen voor een echt feest. Mocht er toch nog iets gebeurd zijn, dan moet u dat te goed houden en wellicht uit andere media vernemen. Na het bezoekje aan het Buitenfeest fietste ik tussen de knallen, opgeschoten jeugd en vuurpijlen door naar Oost. Innersdijk heeft z'n laatste jaarwisseling goed doorstaan. Het bleef uitermate rustig rond het groen verlichte verpleeghuis.
In het Café Biljart was ook een spetterend feest gaande. De polonaise werd er gelopen, er werd gedanst, getoast, gezoend en de beste wensen gingen over en weer.  Bekijk de twee foto's om een beetje sfeer te kunnen proeven. Onder voorbehoud dat de tering toch niet alsnog is losgebarsten, 'Beijum' heeft zich deze jaarwisseling beschaafd en voorbeeldig gedragen. Mocht er toch nog wat gebeuren dan kom ik daar nieuwjaarsdag op terug. Voor mij als blogger was het een genoegen om de jaarwisseling 2011/2012 bij de lezers thuis op de computer of laptop te hebben kunnen brengen. Aan de bezoekersaantallen te zien hebt u het als lezer ook gewaardeerd. U snapt dat ik het er morgen even van neem. Uitslapen en nieuwjaarsvisites aflopen. Hooguit 1 of 2 blogberichten. Een rustige nieuwjaarsdag gewenst. Bekijk de video om een indruk te krijgen van het Buitenfeest.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een feest met keiharde muziek met flinke bastonen tot 4 (!!) uur vind ik nou niet zo'n geslaagde actie middenin een woonwijk. Leuk dat de jeugd hier rustig mee gehouden werd; ik had graag nog een beetje kunnen slapen na een uur of 2. Er wonen ook mensen in Beijum, die ouder zijn, kinderen hebben en/of gewoon de volgende dag aan het werk moeten. MJD, politie etc hadden dit toch ook kunnen bedenken......

Anoniem zei

pffffff dit gebeurd 1x per jaar,
waar hebben we het over.Is het dan nooit goed.
Altijd maar weer opmerkingen.sommige mensen kunnen nooit eens positief zijn.Misschien iets om in het nieuwe jaar mee te beginnen!(leuke voornemen)

Anoniem zei

Ja hoor, het is 364 dagen per jaar goed (best vaak dus), alleen deze ene dag niet ;)
En ik vraag me af hoe positief u zelf zou zijn als u de volgende dag om 7 uur aan het werk had gemoeten? De muziek had na twee uur/half drie echt wel wat zachter gekund en met minder bas, nu waren er geen oordoppen tegen opgewassen.

Anoniem zei

nou anoniem,
Ik moest ook gewoon om 7 uur op mn werk zijn,en ik ben gewoon positief gebleven...Ik heb de muziek ook flink hard gehoord,en was absoluut niet mijn smaak.
Maar voor 1x vond ik het totaal niet erg!ik heb dit liever zo 1x per jaar dan dat het weer een flinke zooi word.waar de ME bij gehaald moet worden..U bent echt niet de enigste die om 7 uur moet werken hoor.