woensdag 2 mei 2012

DOKTER KOOS VISSER REDT JETTA

Hoe lang gaat een oude Volkswagen Jetta mee? Uw blogger bracht afgelopen donderdag z'n 21-jarige vervoersmiddel naar garage/autobedrijf Visser, activeer het logo links, voor de periodieke APK. Met lood in de benen, zou het een doodvonnis worden? Ik bedoel, meer dan 500 euri wilde hij er niet aan besteden. Regelmatig rammelt de grande dame door de Beijumer heerden en over de noordelijke wegen. Wat een carrosserie, mevrouw Beijumnieuws schaamt zich er af en toe dood voor. Maar wat een lust en een leven om in de Jetta rond te toeren. Zou dokter Koos(Visser) zich gaan ontpoppen als doctor Death? Gaat het richting sloop? Met nog meer lood in de schoenen begaf ondergetekende zich twee uur later weer naar autobedrijf Visser. Hij durfde Koos Visser bij terugkeer niet aan te kijken, toe maar, zeg het maar doodgraver, einde verhaal, of niet? Er viel een redelijk lange stilte. Verbeelde ondergetekende zich het, of zat Koos een beetje meelijwekkend voor zich uit te kijken? Leedvermaak? Sadistisch? Het moment leek uren te duren. Z'n stem klonk ver weg, en ik meende in eerste instantie te hallucineren: "Een slangetje en nog een paar kleine dingetjes, gefeliciteerd, je kunt er weer een jaar in rijden, je Jetta is goedgekeurd."  Achterdochtig tot op het bot keek uw blogger hem aan. Garagegalgenhumor?
Maar het bleek de waarheid te zijn, er mankeerde nagenoeg niks aan het bejaarde beestje. Een vriendelijk lachende autodokter keek me aan en terstond schaamde ik me voor m'n Grunninger achterdochtige gedachten. De Jetta gaat in principe weer een jaar mee. Niet verkeerd in voor bijna iedereen lastige economische tijden. Een beetje opzichtige reclame voor autobedrijf Visser mag bij deze wel even: ga naar de man die onderhouden en repareren kan! Woonachtig te Beijum en werkzaam in z'n eigen autobedrijf aan de Oosterhamrikkade 6-3.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zit er ook een motor in zo'n Jetta VW? Ik zie vooral een gapend groot gat links onder, en rechts wat slangetjes.

Anoniem zei

autobedrijf visser omdat het kan.

anirnith zei

je jetta red het nog wel even... en weet je waarom? Jetta komt uit de tijd dat auto's nog auto's waren en geen halve computers ;)

veel rijplezier!

Anoniem zei

en omdat visser hem in onderhoud heeft natuurlijk.