donderdag 3 mei 2012

CONSTRUCTIEVE BEKEMAHEERD-JEUGD

Vanmiddag zou er een voetbaltoernooi worden gehouden in de Bekemaheerd, maar de weergoden verhinderden dat. In elk geval de buienradar, die gaf tussen 14 en 16 uur een pikdonkere lucht aan in het noorden. Of het echt heeft gehoost weet ik bij het intypen van dit bericht, omstreeks 13 uur, niet. Waar gaat dit over? Wel, vorige week kreeg ik deze mail van een Stiel-medewerkster:
Volgende week donderdag organiseren Stiel en MJD een voetbaltoernooitje aan de Bekemaheerd. Het NLA wijkteam heeft het plan voor een voetbalkooi goedgekeurd en wij gaan dan in gesprek met bewoners. De Wegwijsbus is er ook. Heb je zin/tijd om een stukje te filmen voor de site??
Jazeker wel. Alleen gaat het feest niet door.
Zo lang als ik in Beijum woon is me nog nooit iets buitensporigs over de Bekemaheerd ten gehore gekomen. Het kan niet anders of  bewoners wonen hier in het algemeen prettig samen. Zelfs de jeugd laat zich van z'n beste kant zien. Redelijk wat jongeren voetbalden al geruime tijd tussen de garageboxen. Totdat ze zelf vonden dat dit overlast veroorzaakte en ze bedachten zelf een plan. Ze verzamelden 90 handtekeningen in de buurt voor de bouw van een sport/voetbalkooi. Hier geen jongeren en omwonenden die tegen over elkaar staan, nee, de handen ineen slaan en een plan bedenken. Enkele jongeren stapten naar het NLA-team en vroegen of er geld beschikbaar was voor een voetbalkooi. En ja, hun aanvraag werd goedgekeurd.
Nu moet ik er even nadrukkelijk bij schrijven dat de kooi een plan is, er moet nog even goed overlegd en gecommuniceerd worden met omwonenden. Dat ze niet op Beijumnieuws lezen dat de  kooi een voldongen feit is en zeker doorgaat.
Aan het begin van de middag fietse ik door de Bekemaheerd op zoek naar de plek waar het allemaal moet gebeuren. Het kan niet anders of het moet hier zijn, zie foto. (als ik het mis heb hoor ik het graag)
Het veld op de foto ziet er ook niet verkeerd uit maar het schijnt een knollenveld te zijn die half onder water komt te liggen als het geregend heeft.
De moraal van dit verhaal? Dat het helemaal niet zo slecht gesteld is met de jeugd. Neem de Bekemajeugd, geen overlast willen veroorzaken, mee denken, een plan indienen en...wie weet een voetbalkooi. Het kan bijna niet anders of de Bekemaatjes, jong en ouder, komen er samen wel uit.

Geen opmerkingen: