dinsdag 22 mei 2012

NOG 1 DAG TOT HÉT BOEK


Morgen is het dan eindelijk zover, de doopplechtigheid van Boeren, Burgers, Beijumers zal dan om 16 uur op Plein Oost gaan plaatsvinden. Een geboorte kunnen we het niet meer noemen, Hét Boek ligt al ongeveer een week in een oplage van 1600 exemplaren in de woonkamer van Jaap van Leeuwen te wachten op de vele gretige en nieuwsgierige lezers. Philippine Koopman van Lijn6 ging een paar dagen geleden met haar camera naar uitgever van Leeuwen om hem een paar vragen te stellen rondom de procesgang en de uiteindelijke totstandkoming van het Beijumer Boek. Op de video is een tevreden en voldane man te zien, maar hij kijkt ook bijna een beetje beteuterd. Want, zijn Kind, Hét Boek, is zelfstandig geworden, het huis uitgevlogen en de maatschappij ingegaan. Een legenest-syndroom kun je het niet helemaal noemen, van Leeuwen heeft nog meer 'kinderen' en die wonen ook nog gedeeltelijk thuis: de Regiokrant en de Wijkgids. Wat te denken van een historische site over Beijum?
Bekijk de video en hoor ook hoe tevreden de uitgever is over 'zijn' negen schrijvers. En niet te vergeten de vele Beijumers die iets hebben opgestuurd, tips hebben gegeven, zich lieten interviewen, op de foto laten zetten, etc.
Ondergetekende zal morgen zoveel mogelijk in woord en (bewegend) beeld verslag doen van de festiviteiten vanuit ons aller wijk-huiskamer Plein Oost. Beter is natuurlijk als de lezers/Beijumers live aanwezig zijn. Voor een tientje kunt u dan ook een exemplaar van Boeren, Burgers, Beijumers aanschaffen.
Aan de weersvoorspellingen te zien kunnen de drie partytenten in hun verpakking blijven, naar verwachting gaat de zon morgen krachtig schijnen boven Plein Oost...

2 opmerkingen:

Jasmijn zei

Kunnen mensen die morgen werken dat boek de volgende dag bij Primera kopen?

Anoniem zei

Het boek is de komende tijd o.a. te koop in de bibliotheek van Beijum.

Boukje, bibliotheek Beijum