woensdag 23 mei 2012

DE DOOP VAN BOEREN, BURGERS, BEIJUMERS

Deel 1 van de video over de doop van Boeren, Burgers, Buitenlui. Ondergetekende is even kort van stof, het is gewoon té lekker om met een koud pilsje achter in de tuin in het prachtige boek te bladeren. Bekijk deel 1 van de video. Zie en hoor in het begin van de middag Janny Weender en Jaap van Leeuwen. En daarna ook Peter Rehwinkel op de parkeerplaats. Geef maar toe burgemeester, is Beijum de mooiste wijk van de stad, ja, of nee. Hij kon er uiteindelijk niet omheen... Luister ook naar Erik Bulthuis, haardloper Huzengoa, staat ook geportretteerd met z'n Schakelklas in het boek. Naar Jaap Eckhart. En wat vindt Kees Huizenga er van? Zeg het maar La Marjo van Dijken. Henk Oostinga. En de dames van de bieb, en..., nou ja, kijk en luister zelf. Wat een boek. Internet, en ook Beijumnieuws, kan /kunnen even niet op tegen de concrete papieren realiteit van Boeren, Burgers, Beijumers. Later deel 2. En ook nog twee interviews met bijzondere mensen die op de een of andere manier met Beijum en het boek te maken hebben.
(Foto opgestuurd door lezeres)
Update 21.17 uur, het begint wat te waaien en het rommelt in de verte....

3 opmerkingen:

Bianca zei

Wat een ontzettend mooi, leuk en onderhoudend boek!!!!

Kees Huizenga zei

Hierbij de reportage van OOG TV:

http://www.oogtv.nl/2012/05/geschiedenisboek-beijum-uitgereikt/

De publicatie van het Beijumboek kan helend werken. Menno Fritsma van de Beijumkrant/BOB-krant en de OB gaf mij spontaan een hand. Een vredestichtend gebaar, waarover wellicht is nagedacht. Ik gaf een verzoenende reactie. Wij schudden elkaar de hand...

Ja, het was een zonnige en geslaagde dag voor Beijum.

ralph zei

Prachtig op film vastgelegd maar.... wordt het geen tijd voor een betere camera? Ik heb soms het idee dat ik naar een jaren 70 filmpje aan het kijken ben.