zaterdag 12 mei 2012

JEUGDKORFBALTEAMS ROG KAMPIOEN

Vanochtend tussen 11 en 12 uur vochten twee jeugdelftallen van ROG (Rondom 'd olle Grieze) zich op weg naar het kampioenschap. Waar? 

Wel, midden op het Kardingersportpark ligt een mooi en rustig korfbalveld waar in de lente en een stukje zomer en herfst wordt getraind en gespeeld. (Rest van het jaar in Sporthal Beijum). Een rustig korfbalveld, lees ik zelf terug? Nou ja, niet altijd qua weertype, als het waait op Koudinge waait het hier net zo hard mee. Wel is het er zeker op menselijk gebied rustiger in vergelijking met de voetbalvelden er omheen. Daar vandaan komt me regelmatig geschreeuw, gekanker en gescheld ten gehore. De korfbalsport komt over als een toonbeeld van beschaving. Nee, korfbal is geen oorlog zoals voetbal, korfbal is gewoon een prettige sport om te spelen en om naar te kijken en rustig van te genieten. Tenminste, nogmaals, zo komt het over vanaf de zijlijn. Zo ook vanochtend, zonder te mopperen wisselen, geen beslissingen van de scheidsrechter aanvechten en geen hysterisch gebrul vanaf de zijlijn.

 Op twee speelvelden speelden de teams van E1 en E2 hun kampioenswedstrijd. En ze wonnen allebei. De teams werden praktisch tegelijkertijd naast elkaar kampioen, de beelden wisselen van het ene naar het andere team. Zie de video. En luister ook naar hoe voorzitter Ruud van Erp 'zijn' jeugdteams na afloop trots toespreekt. Zie ook http://www.rog-korfbal.nl/ Het geluid op de video is af en toe wat winderig...

Geen opmerkingen: