donderdag 17 mei 2012

AFSLUITENDE DAG BUITENKUNST

Nee, ondergetekende was vandaag de hele dag uit de wijk en kon derhalve niet aanwezig zijn. Waar? Wel, het project Buitenkunst beleefde vanmiddag z'n afsluiting in de Boerderijum. Maar geen nood, Rita de Wit stuurde deze foto's op en schreef er een tekstje bij. Aan de foto's te zien was het een vrouwenaangelegenheid, maar op de rechter foto te zien was er toch ook een mijnheer aanwezig.
Vandaag was alweer de laatste dag van Buitenkunst Beijum. De lokatie was dit jaar de Boerderijum in het groene hart van onze wijk. Afgelopen week zijn weer diverse workshops gegeven o.a. aboriginal art, Afrikaans lapverven, Stenen beschilderen, Sieraden maken en natuurlijk ook Schilderen met Acryl en Aquarellen maken. De deelname aan de workshops was weer groter dan vorig jaar! Wat erg leuk en geslaagd was dat er ook workshops aan bestaande groepen Beijumers op maat werd aangeboden. Zo is aan een groep vrouwen van allerlei nationaliteiten die samen Nederlands leren en aan het "inburgeren" zijn een workshop schilderen gegeven. Een groep dames van de Antillen die elke woensdag samenkomen heeft een workshop sieraden maken gevolgd. De reacties van de deelnemers aan alle workshops waren zonder uitzondering erg positief!
Vanmiddag was er een afsluitingsfeestje waar de gemaakte kunstwerken werden tentoongesteld. Onder het genot van taart en frisdrankjes en live muziek van Vincent en Marloes konden zo'n 50 mensen nog even nagenieten van een zeer geslaagde week.
De foto's zijn van de workshop sieraden maken door Rita de Wit, Acrylschilderen door Marijke Langius en Afrikaans Lapverven door Margriet van Dam.

Geen opmerkingen: