vrijdag 11 mei 2012

REHWINKEL OP FAIRTRADE-CALVIJNSCHOOL

Met dank aan lezeres Alie Schotsman. Ze stuurde beide foto's + tekst op:
Alle kinderen zaten in de centrale hal van de school te wachten op de burgemeester. Ondertussen vertelde een juf over Fair trade, en de directeur van Yuvalok child (een stichting waar de school ook mee verbonden is, ten bate van kansarme kinderen in India) vertelde ook nog het een en ander. Eindelijk kwam burgemeester Rehwinkel binnen. Hij werd op het plein onthaald door een aantal kinderen en kreeg fair trade bloemen aangeboden. Binnengekomen heeft hij geluisterd naar een lied van groep 7 en 8 (we are the world, we are the children). Daarna hebben uit een aantal groepen kinderen verteld wat ze deze week over fair trade hebben geleerd, waarna de hele school een lied zong over een fairtrade ananas en banaan.

Toen ging iedereen naar buiten en nam de burgemeester het woord. Die vertelde dat hij trots was op de school en op alle kinderen en dat hij nog een fairtrade moederdagcadeau zou gaan kopen voor zn moeder.
Daarna onthulde hij het bord bij de voordeur van de school.
Voor alle kinderen was er drinken, snoep en als verrassing een auto van Ben en Jerry's ijs (uiteraard allemaal fair trade). De burgemeester ging spontaan helpen met ijs uitdelen.

Na het ijs eten konden de kinderen naar de speelgoedruilbeurs in het speellokaal. Deze week kon iedereen een stuk speelgoed inleveren. Daar kregen ze dan een bon voor en voor die bon konden ze vandaag iets anders uitzoeken. Ondertussen konden de ouders genieten van een heerlijke high tea van allerlei fairtrade producten.
Het was een fantastische middag.
We zijn als ouders ook trots op de titel van de school en zullen er ook alles aan doen om de mileubewustwording van de kinderen te bevorderen.

Geen opmerkingen: